Cüneyt Erdan

Cüneyt Erdan

MUĞLASPOR STAT KONUSUNDA TEK SES OLMALI

MUĞLASPOR STAT KONUSUNDA TEK SES OLMALI

Yıllardır amatör liglerden profesyonel liglere çıkmak için mücadele eden ve geçtiğimiz sezon şampiyon olarak bu özlemine son veren, ilimizin en büyük marka değeri Muğlaspor bugünlerde yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken, aslında çok büyük bir sıkıntıyı da içten içe yaşıyor.

Bu sezon TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele edecek olan yeşil beyazlı ekip yüksek transfer bütçeleri için kaynak yaratmaya çalışırken, bir yandan da tribünleri yıkılan stat nedeniyle maçlarını Denizli’de oynayacak olmanın getireceği maddi kaybı düşünüyor.

Yıllardır depreme dayanıksız diye yıkılacağı söylenen ancak yıkılma süreci tam da takımın şampiyon olup profesyonel liglere yükseldiği zamana denk getirilen Atatürk Stadında hiç olmazsa bir sezon daha maçlar oynanamaz mıydı? Madem statta yıkılma tehlikesi vardı niye o zaman binlerce kişinin katıldığı üniversite mezuniyet törenine izin verildi? Ayrıca hem ilimizde hem de komşu illerimizde yine yıkılma kararı olan statlarda maçlar nasıl oynanabiliyor gerçekten çok merak ediyorum.

Öte yandan yine devlete ait olan Bodrum ve Fethiye statlarında neden maçlarımızı oynayamıyoruz?

Tüm bu soruların cevaplarını ararken, lig maçlarını statta yeni tribünler yapılıncaya kadar Denizli’de oynayacak olan Muğlaspor’un yaşayacağı maddi kayıpları da ayrıca değerlendirmek gerekiyor.

İlk önce Muğlaspor Kulübü’ne her konuda destek veren Denizlispor Kulübü Başkanı ve yönetim kuruluna bir Muğlalı olarak çok teşekkür ediyorum.

İç saha maçlarını Denizli’de oynayacak olan Muğlaspor öncelikle ulaşım ve konaklamada çok ciddi bir bütçe harcayacak. Ayrıca Denizli’deki stadın çok sayıda giriş kapısı olması nedeniyle özel güvenlik sayısı artarken, yaklaşık 60 bin lira ekstra bir maliyet ortaya çıkacak. Maçta görev yapacak olan güvenlik güçlerine verilecek kumanya ile birlikte daha maç başlamadan yaklaşık 100 bin lira maliyet oluşacak. Konaklama, ulaşım, özel güvenlik bedeli ve diğer giderlerle birlikte her maçın maliyeti yaklaşık 300 bin lirayı bulacak. Oysaki kulüp bu maçları kendi sahasında oynasa bu rakamın büyük bir bölümü kasada kalacaktı.

Ayrıca maçların Denizli’de oynanacak olması nedeniyle çok sayıda saha içi reklamı alamayacak olan Muğlaspor milyonlarda liradan da olacak.

Yaşanan bu kadar olumsuz gelişmenin ardında herkesin merak ettiği soruya gelelim. Muğla Atatürk Stadının tribünleri ne zaman yapılacak. Yıllardır her anlamda ülke ekonomisine büyük katkılar veren Muğla bir tribünü hak etmiyor mu? Yıllardır hak ettiği stat yatırımını alamayan Muğla en kısa zamanda maçlarını kendi sahasında oynamalı. Bu konuda ilimizin atanmış ve seçilmiş bütün yöneticileri ile bu sevdaya gönül vermiş herkesi tek yürek ve tek ses olmaya davet ediyorum.

Ayrıca kulübe çok güzel bir otobüs tahsis eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a da çok teşekkür ediyorum. Yine büyükşehir belediyesi tarafından tadilatı yapılacak olan ve modern bir hale gelecek olan tesisleri de başka bir yazıda değerlendireceğim. Kalın sağlıcakla.

Bu yazı toplam 552 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cüneyt Erdan Arşivi
SON YAZILAR