SİNEM KARAKAYA- İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı ‘Yaya Öncelikli Trafik’ yılı ilan edilmiş ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ projesi hayata geçmişti. Proje kapsamında etkinliklerin devamı niteliğinde yaya güvenliğini sağlamak üzere Muğla ve ilçelerinde ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ farkındalık etkinliği düzenlendi.

MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi

Muğla’da Yaya Geçitlerinde Güvenlik Nöbeti

‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ kampanyasının devamı niteliğinde olan ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla Muğla’da 966 kolluk personeli yaya geçidinde nöbet tuttu.

Muğla’da Yaya Geçitlerinde Güvenlik Nöbeti

Menteşe'deki Atatürk İlkokulu önünde düzenlenen farkındalık etkinliğine Muğla Valisi Esengül Civelek, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Trafik Şube Müdürü Raşit Tosun, Atatürk İlkokulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla düzenlenen 966 personelin nöbet tuttuğu farkındalık etkinliğinde Muğla Valisi Esengül Civelek ve protokol tarafından yaya geçidinde araçlar durdurularak broşür dağıtımıyla birlikte sürücüler ve yayalar bilinçlendirildi.

Muğla ve ilçelerinde eş zamanlı gerçekleştirilen bir etkinlik olduğunu belirten Muğla Valisi Esengül Civelek; “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz sloganıyla ülkemizde tüm illerimizde ilçelerimizde Valiliğimizin, Kaymakamlığımızın il ve ilçelerdeki trafik sorumlu amirlerimizin her birinin yaya geçidinde bizzat katılım sağladığı farkındalık etkinliği gerçekleştiriyoruz. Etkinliğin amacı, önceliğin yayalarda olduğu ve yaya geçidinin kullanımı konusundadır. Devletin tüm unsurlarıyla yaya güvenliği ve yaya öncelikli trafik konusunda takipçiyiz, nöbetteyiz ve bu konuda toplumsal duyarlık farkındalık yaratmak içinde eş zamanlı tüm ülkemiz il ve ilçelerimizde toplumsal bilinç oluşturacak bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Editör: Gazete Muğla