Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 tarihinde temeli atılan ve yaklaşık 17 milyon liraya mal olması beklenen Muğla'nın Menteşe ilçesi sınırları içerisindeki Muğla Bölge Müzesi inşaatı ve ihalesine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK üyesi Yelda Erol Gökcan, “Neye karar verdiler, müzeydi, kütüphaneydi. Biz orayı gündeme getirmeseydik orası hala atıl bir şekilde kalırdı. Bugün belki açılacaksa, bizim onu gündeme taşımamız, Muğla halkına tekrar hatırlatmamızdan sonraki girişimlere açılacak” dedi.

AK Parti Menteşe İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen aday adayı tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Merkez Karar Yönetim ve Kurulu (MKYK) üyesi Yelda Erol Gökcan, Muğla Bölge Müzesi inşaatı ve ihalesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“GÜNDEME GETİRMESEYDİK ORASI HALA ATIL BİR ŞEKİLDE KALIRDI”

AK Parti Merkez Karar Yönetim ve Kurulu (MKYK) üyesi Yelda Erol Gökcan, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 tarihinde temeli atılan ve yaklaşık 17 milyon liraya mal olması beklenen Muğla'nın Menteşe ilçesi sınırları içerisindeki Muğla Bölge Müzesi inşaatı ve ihalesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Müze mi, hamam mı camimi diyerek gündeme taşıdığımız ve sonrasında tekrar büyükşehir belediyesi ihaleye çıkması... Neye karar verdiler, müzeydi, kütüphaneydi. Biz orayı gündeme getirmeseydik orası hala atıl bir şekilde kalırdı. Bugün belki açılacaksa, bizim onu gündeme taşımamız, Muğla halkına tekrar hatırlatmamızdan sonraki girişimlere açılacak. Öncelikle orası şimdi kütüphane mi, müze mi? Büyükşehir’in müze açamama konusunu ben görüştüm, topu bize atmışlardı ama Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştüm, 'Büyükşehir Belediyesi’nden böyle bir talep yok, bize talep eden müze açmak istiyoruz diyenlere seve seve destek veririz' dediler. Muğla Büyükşehir Belediyesi burayı müze mi yapacak, kent belleği mi yapacak, kütüphane mi olacak, ne olacağına kendileri çok karar vermedikleri için, çünkü ilk yola çıkarken söyledikleri ile son yaptıkları arasında çok fark var. En azından bitirilmesi, atıl vaziyette kalmaması, milli servetin orada atıl bir şekilde kalmaması açsınlar ki vatandaşlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız için faydalı bir şey olsun. Bizde hükümet ve bakanlık kanadı olarak ne destek isterlerse tabi ki o desteği veririz.”

ERAY ÇİÇEK, BAHATTİN GÜMÜŞ’Ü HEDEF ALDI

AK Parti Menteşe İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen aday adayı tanıtım toplantısında konuşan Menteşe Belediye Başkan aday adayı Eray Çiçek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü hedef aldı.

İYİ Partili Ergun, Göcek tünelini sordu İYİ Partili Ergun, Göcek tünelini sordu

Menteşe Belediyesi’nde yanlış uygulamaların yapıldığını, bunları ilçe başkanlığı döneminde ve mecliste eleştirdiğini söyleyen Çiçek, "Biz, Menteşe Belediyesi'nin her defasında ilçe başkanlığı görevim nedeniyle ve Meclis üyesi sıfatımla yaptıkları her yanlış işle ilgili mutlaka eleştirmiş ve muhalefet etmişimdir. 'düğün ve cenazeye gitmekle yani 2 gün çalışmakla belediye başkanı olmaz' diye Bahattin Gümüş’e sormuştum. Biliyorsunuz Bahattin Gümüş Belediye Başkanı olarak 2 gün çalışır, cumartesi ve pazar. Düğün ve derneklerle" dedi.

"245 GÜN GEÇTİ KENT MEYDANI HALA AÇILAMADI"

Çiçek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Vatandaşlardan haraç kesiyorlar diye yol otopark kenarları ile ilgili ciddi bir muhalefet etmiştim. Zeybek Sineması ile ilgili çalışmaları hala hiçbirimiz çözemedik. Onunla ilgili ciddi eleştirilerimiz oldu hatta belediyenin yanlışı ile ilgili Muğla’nın tanınmış isimleriyle gönül kırgınlığımız oldu. Başkan Osman Gürün’e 'Artık düşün milletin yakasından, çekin gidin' demişizdir ve gitmiştir. 35 yılda Türkan Saylan Çağdaş Yaşam ve Kültür Merkezi'ni yaptınız 20 yılda kent meydanı yaptınız dedik. Benim söylemim üzerine '45 güne açıyoruz' dediler. 145 gün sonra mecliste tekrar sordum tekrar açamadılar. Şu an da 245 gün geçti kent meydanı hala açılamadı.

"HALA O YOLU YAPMADILAR"

8 yıldır elle tutulur gözle görülür hiçbir şey olmadığını defalarca belirttik. Özellikle kırsal mahallelerde Doğanköy, Dirgeme ve Yaraş'ı kentsel mahalle ilan etmeye çalıştılar. Mecliste bunun muhalefetini yaptık. Muğla Büyükşehir'de bu muhalefet baskımız sonuç verdi ve kırsal mahalleleri aldık. En önemlilerden birisi bunlar gerçek çevreci değildir dedik, hemen yakınımızda doğal afetlerde toplanma merkezi olan Denizovası'ndaki yüzyıllardır vakfedilmiş meşe ağaçlarını kestiklerinde oraya ilk giden ve konuşan ilçe başkanı ve mecliste imza vermeyen tek meclis üyesiyim. İmza verenlerin de tamamı yargılanmaktadır. Kırsal mahallede bir babanın, çocuğunu okula götürebilmek için 4 kilometrelik yolu kendisi yaptırdığında da ses verdik, oradaydık. Hala o yolu yapmadılar. İnşallah bu da AK Parti belediyeciliğine nasip olacaktır."

Editör: Beritan Yücel