Muğla’da bir projenin daha ÇED süreci sonlandırıldı

Muğla’da bir projenin daha ÇED süreci sonlandırıldı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Fethiye İlçesi Karagözler Mahallesi’nde Maredian Turizm Denizcilik Yatırımları İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan Yat ve Tekne Bağlama İskelesi Projesi’nin ÇED süreci sonlandırıldı.

Fethiye’nin Karagözler Mahallesi Aksazlar Koyu Mevkii’nde Maredian Turizm Denizcilik Yatırımları İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan Yat ve Tekne Bağlama İskelesi Projesi için 11 Aralık 2023’te ÇED süreci başlatılmıştı. Söz konusu proje alanı Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre O22 paftası içerisinde “Deniz”, “Özel Çevre Koruma Bölgesi”, “Önemli Doğa Alanı” nitelikli alanlar içerisinde yer alıyor.

Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce yapılan duyuruda ÇED sürecinin sonlandırıldığı öğrenildi.

Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz, Fethiye İlçesi, Karagözler Mahallesi, Aksazlar Koyu Mevkii adresinde Maredian Tur. Den. Yat. İnş. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan "Yat ve Tekne Bağlama İskelesi" projesi, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin 5’inci maddesi 2- (a) fıkrası “Projenin gerçekleştirilmesinin ilgili mevzuat bakımından uygun olmadığının tespiti halinde, ÇED süreci aşamasına bakılmaksızın sonlandırılır.” hükmü kapsamında sonlandırılmıştır.”

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.