Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık iki deprem sonrasında Muğla’dan deprem bölgesine yardımlar sürüyor.

Muğla Mermerciler Platformu deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan iş makinesi gibi Valilik, Kaymakamlıklar ve AFAD tarafından belirlenen acil ihtiyaçları bölgeye sevk ediyor.

Daha fazla makina nakletmek için Valilikten talimat beklediklerini kaydeden Muğla Mermerciler Platformu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İŞ MAKİNALARI AZAMİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

“Bizler, Muğla'da faaliyet gösteren mermer firmaları olarak kendi örgütlenmemizle her türlü doğal afet, yangın, depremde üzerimize düşeni yapmak konusunda bilinçli ve gönüllü olduk. Muğla Mermerciler Platformu adını verdiğimiz bu sivil oluşumda herhangi bir birlik veya dernek çatısı altında değil, tamamen dost firmaların kendi içlerinde örgütlenmesiyle hem Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı tüm mermerciler hem de Muğla Mermerciler Derneği üyeleri bir arada çalışmaktadır.

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmaları öncelikli olmak üzere tüm çalışmalarda iş makinaları azami önem taşımaktadır. Esasen mesafe olarak deprem bölgesine çok uzak olsak da kara yollarının elverişli olmaması sebebiyle Muğla Valiliği'nin yönlendirmesiyle Aksaz Deniz Üssü'ne firmalarımıza ait çok sayıda iş makinasını yine firmalarımıza ait sınırlı sayıdaki lowbedlerle birkaç tur yaparak gece gündüz indirdik. Makinalarımız geminin yüklendikten sonra kalkması için limanda beklemektedir. Daha fazla makina nakletmek için de Valilikten talimat beklemekteyiz. İş makinası organizasyonunu yapana kadarki dar vakitte de yine Muğla'daki mermer firmaları olarak toplamda 18 adet 2 odalı, banyolu kullanıma hazır konteynırı içlerini tamamen erzak, ısıtıcı, soba, kıyafet ile doldurarak deprem bölgesine sevk ettik. Ayrıca firmalarımızın gerek deprem bölgesine yakın işyerlerinde gerekse Muğla'da bulunan operatörleri, arama kurtarma ekipleri deprem bölgesinde aktif şekilde çalışmaktadır.

“YARDIMLARIN YERİNE ULAŞMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı

Çevre şehirlerdeki firmalardan da Muğla firmalarına intikal eden yardım talepleri sahiplerinin yetkililerle iletişimini kurarak karışıklık yaşamadan, yardımların yerine ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz.

Gerek deprem felaketlerinde gerek yangın felaketlerinde her türlü imkanını, en büyük sermayesi olan makinalarını hiç düşünmeden ortaya koyan, birlik olup organize olan Muğla Mermerciler Platformu, tüm yanlış algının aksine mermercilerin her zaman en önde yardıma koşan ve birlik olan sektör olduğunu anlatmak ihtiyacı hissetmiştir.

Tüm ülkemizin Allah yardımcısı olsun, hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ve tüm milletimize sabırlar dileriz.”

Editör: Beritan Yücel