Muğla Kültür ve Sanat Şenliği Başladı

Muğla Kültür ve Sanat Şenliği Başladı
 MUHABİR
Menteşe Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Uluslararası 31. Muğla Kültür ve Sanat Şenliği başladı .

Uluslararası 31. Muğla Kültür ve Sanat Şenliği, Muğla Müzesi önünde düzenlenen konuşmalar ve şenlik yürüyüşü ile başladı.

whatsapp-image-2024-10-04-at-18-19-02-2.jpeg

Şenliği açılışında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal şunları söyledi:
"Bu yıl 31'incisini düzenlediğimiz Muğla Kültür ve Sanat Şehri'ni planlarken Muğla'mızın özünü, Muğla'mızın kültürünü, Muğla'mızın değerlerini daha da ön plana çıkarmak istedik. Her zaman hep söylediğim gibi yerel farklılıklarımızı tarihimizi, doğal ve kültürel mirasımızı koruyarak gelecek nesillere aktarmayı hedefledik. Bu şenlikte Muğla'nın zengin mirasını yaşatmayı ulusal ve uluslararası alanda güzel Muğla'mızı daha görünür kılmayı hedefledik.

whatsapp-image-2024-10-04-at-18-23-38.jpeg

Arasta'mız, Değirmendere'miz, Karabağlar Yayla'mız gibi eşsiz alanlarımızı şenliğimizin etkinlik noktaları olarak belirledik. Çünkü bu yerler sadece şehrimizin değil, bizim yaşam biçimimizin, yaşam kültürümüzün, kimliğimizin çok önemli birer parçaları. Evet, bu şenlikte yöresel mutfağımızı, coğrafi işaretli yerel ürünlerimizi, masallarımızı, yani kültür mirasımızı tanıtmayı hedefledik"

whatsapp-image-2024-10-04-at-18-19-03.jpeg

whatsapp-image-2024-10-04-at-18-19-02.jpeg

"MUĞLA'YI DÜNYA KENTİ YAPACAĞIZ"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise konuşmasında şunları ifade etti:
"Esnafımız kazansın, turizmcimiz kazansın, pazarımız daha da hareketlensin, herkes kazansın istiyoruz. Muğla'mızın gençleri bir yerlere gitmesin, burada çalışsın, burada kazansın, burada ekmek yesin istiyoruz. O yüzden Muğla'mızın merkezini yani Menteşe'mizi bugün olduğu yerden daha ileriye taşımak için değerli başkanımla beraber çalışıyoruz. Bunun için tabii en önemlisi sizlerin de desteği. Tek başına belediyeler, yerel yönetimler bu işe yetmez arkadaşlar. O yüzden hem sayın Valimiz, sayın kaymakamımızın da destekleri ve hamiliği çok kıymetli hemşehrilerimin sivil toplum kuruluşlarının muhtarlarımın Meslek odalarımızın Üniversitemizin Herkesin desteğiyle Bizim kararımız kararlılığımız şudur Biz gerçekten de Muğla'yı Dünya kenti seviyesine çıkartacağız. Sizlerin desteğini burada talep ediyorum"

whatsapp-image-2024-10-04-at-18-19-01.jpeg

ŞENLİK ATEŞİ YAKILDI

Şenlik Ateşini, CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan ve Süreyya Öneş Derici, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Önceki dönem Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı tarafından yakıldı.

Şenlik ateşinin yakılmasını ardından kortej Yürüyüşü ile şenlik resmen başladı.

Bu haber toplam 43 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.