FERDİ YAVUZ- Ak Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından, 20/08/2019 tarihinde Muğla Gazetesi telefon ile aranarak, Muğla Gazetesi’nin yıllık resmi gazete abonelini iptal etme kararı aldıklarını belirtmişlerdir. Ak Parti Muğla İl Başkanlığı, gazete aboneliği iptal gerekçesi olarak da “Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın19/08/2019 tarihinde Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde bulunan Stratonikeia Antik Kenti’ne yaptığı ziyareti ertesi gün manşette ya da iç sayfalarda haber olarak verilmediği” gösterilmiştir.

Oysaki Sayın Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Muğla’nın Yatağan İlçesinde bulunan Stratonikeia antik kentine yaptığı ziyaretİ, Muğla Gazetesi resmi internet sitesinde haber yapan ilk yerel gazete olarak yayına verilmiştir.

Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Stratonikeia ya yaptığı ziyaret manşet üstünden “ Cumhurbaşkanı Yatağana Geldi” başlığı ile 20/08/2019 tarihinde haber yapılmıştır ve haberin detayları sayfa 3’den verilmiştir.

Fernas maden işçilerine Muğla'dan destek Fernas maden işçilerine Muğla'dan destek

Bunlara rağmen Ak Parti Muğla İl Başkanlığı’nın, Muğla Gazetesi yıllık gazete aboneliğini iptal etme gerekçesi olan “Cumhurbaşkanını Manşetten Vermediniz” sözlerini Ak Parti Muğla İl Başkanlığı’na hatırlatarak, Muğla merkezde yayın yapan 6 yerel gazetenin söz konusu tarihlerdeki manşetlerini ve iç sayfalarını inceleme zahmetinde bulunmadıkları aşikardır.

Ayrıca Ak Parti Muğla İl Başkanlığı’nın, Muğla Gazetesi yıllık aboneliğini iptal etme gerekçesi olarak gösterdiği Cumhurbaşkanı haberleri yine Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın imtiyaz sahibi olduğu Şah Gazetesi’nde tek satır dahi çıkmamasını neden göz ardı ettikleri de akıllarda soru işareti bırakıyor.

Muğla Gazetesi olarak haberlerimizde ve yayın politikamızda ilk önceliğimiz; “Devletimizin ve milletimizin menfaatlerini koruyup kollamakla mükellef olmaktır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saygımız bakidir.

Öte yandan, Sayın Cumhurbaşkanı’nın Stratonikieaya yaptığı ziyaret ile ilgili çıkan haberleri, hangi gazetelerde haber olarak çıkıp çıkmadığı ile ilgili görselleri de saygıdeğer Muğla halkı ile paylaşmayı Muğla Gazetesi olarak basın ahlak etiği açısından bir borç biliriz.

Muğla Gazetesi Yönetilmedi, Yönetilemeyecek!

Ayrıca yaşanan bu süreç zarfında, Ak Parti Muğla İl Başkanlığı’nın, Muğla Gazetesi aboneliğini iptal etme kararı almaları ile ilgili olarak Muğla Gazetesi çalışanları tarafından şu açıklama yapıldı;

“Muğla Gazetesi tarafından; yıllık aboneliği olan ilgili ücret, Ziraat Bankası Muğla Şubesi yoluyla Ak Parti Muğla İl Başkanlığı hesabına iade edilmiştir. Ayrıca Muğla Gazetesi yıllık resmi aboneliği ücretinin, Ak Parti Muğla İl Başkanlığı banka hesabına aktarılan banka dekontu ve Noter ihbarnamesi,  Muğla 3. Noterliği 14113 tasdik numarası ile 23/08/2019 tarihinde ilgili tarafa gönderilmiştir.

Kamuoyunu duyurulur.”

Editör: Gazete Muğla