Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 2024 yılının ilk 9 ayında 18 Bin 809 işletmeyi ziyaret ettiği ve bu ziyaretlerde 600'den fazla denetim yapıldığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, Tarım ve Orman Bakanlığının talimatları doğrultusunda, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenilir gıdaya gönül rahatlığı ile ulaşması için Muğla genelinde yaptığı denetimlere aralıksız devam ediyor.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 10.00.12
Muhabirimiz Kenan Gürbüz'e denetimler hakkında bilgi veren Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, 2024 yılının ilk 9 aylık döneminde Muğla'nın 13 farklı ilçesinde 18 bin 809 işletmeninin Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından ziyaret edildiğine işaret ederek "Ekiplerimiz 2024 yılının ilk 9 aylık döneminde 3 Bin 626 Su ürünleri işletmesini ziyaret etti. İlk 9 aylık dönemde 600'den fazla denetim yapıldı ve bu denetimlerde 700'e yakın numune toplandı. Ekiplerimizin denetimlerde bugüne kadar 4 firmada taklit ve tağşiş ürün belirlendi. Bu ürünler Bakanlığımız tarafından Taklit ve Tağşiş listesinde yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu Bu firmalardan 3'ü Zeytinyağı, 1'i ise Ayçiçek Yağı üreticisi" ifadeleri kullandı.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 10.00.13

DATÇA'DA O FİRMA AÇIKLAMA YAPTI

Muğla’da hasta taşıyan ambulans kaza yaptı Muğla’da hasta taşıyan ambulans kaza yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığının Bakanlığın Taklit Listesinde yer alan Datça Pehlivan Ticaret ise bir açıklama yayımlayarak ürünlerinin taklit olmadığını şu ifadelerle savundu:
"06.12.2023 tarihinde Datça İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ürünlerimizi denetlerken seri numarası 108 olan naturel soğuk sıkım sızma zeytinyağımızdan numune almıştır. Yapılan testlerde (T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Muayene ve Analiz Raporu, rapor no: 2302419477/00, rapor tarihi: 05.01.2024), ürünümüzün asit oranının en fazla 0,80 olması gerekirken 0,87 olduğu belirlenmiştir. Bu durum, ürünümüzün "naturel birinci derece zeytinyağı" kategorisine girdiği anlamına gelmektedir. Zeytinyağı, asit oranına göre sınıflandırılan ve zamanla asit oranı değişebilen bir üründür. Numune alındığında, paketleme işleminden sonra geçen süre dikkate alınmamıştır. Asit oranındaki bu küçük fark, bekleme süresi gibi faktörler göz önüne alındığında kabul edilebilir sınırlar içerisindedir. Yıllardır Türkiye'nin dört bir yanına ve dünya genelindeki çeşitli ülkelere ürünlerimizi göndermekteyiz. Hiçbir ürünümüzde farklı bir yağ karışımı veya daha düşük kaliteli bir zeytinyağı kullanımı söz konusu değildir. Şirketimizin itibarını ve güvenilirliğini hedef alan, dijital platformlarda yapılan asılsız ve karalayıcı paylaşımlar hakkında yasal haklarımızı kullanacağımızı ve gerekli hukuki süreci başlattığımızı kamuoyuna bildiririz. Marka itibarımızı zedelemeye yönelik bu tür paylaşımların takipçisi olacağımızı ve gerekli adımların hızla atılacağını önemle belirtiriz"

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ