Muğlalılar müjde! Kilosu 150 TL'den tezgahlarda satılıyor Muğlalılar müjde! Kilosu 150 TL'den tezgahlarda satılıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Sulak Alanına (Bargilya Tuzlası) yakın bir bölgede Ali Ağaoğlu tarafından kurulacak ve bedeli ise 17 milyar 792 milyon 044 bin 800 TL olan Turizm Kenti proje ile ilgili ÇED olumlu kararı, açılan dava sonrası iptal edilmişti. Projeye 16 Mayıs 2023’te yeniden ÇED Olumlu kararı verilmişti. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası devam ediyor.
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında iş insanı Ali Ağaoğlu’nun Bodrum’daki inşaatını devraldıklarını belirterek, “4 bin tane villa yapacağız. Dünya Kupası’na katıldığımız takdirde bu evlerden futbolcularımıza vereceğiz” demişti. Hacıosmanoğlu’nun açıklamasına Muğla Su İnsiyatifi sert tepki gösterdi.
Muğla Su İnsiyatifi’nce yapılan açıklamada, “Söz konusu proje TFF'nin değil, TFF başkanı İbrahim Hacısmanoğlu'nun kişisel projesidir ve Ali Ağaoğlu'nun gerçekleştiremediği projeyi satın alarak sürdürmek istemektedir” denildi.
Muğla Su İnsiyatifi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ağaoğlu tarafından gündeme getirilen bu projeye neden olacağı ekolojik tahribat nedeni ile bölge halkı ve sivil toplum örgütleri tarafından yoğun olarak karşı çıkılmıştır. TMMOB ve MUÇEP tarafından açılan davada proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen 'ÇED Olumlu' kararı Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. 
Ancak iptal kararından sonra ikinci kez başvurusu yapılan proje için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeniden 'Çed Olumlu' kararı vermiştir. Muğla BŞB tarafından yeniden açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası devam etmektedir. Milas- Güllük Deltası üzerinde planlanan bu proje Bargilya Sulak Alanının hemen yanındadır ve planlanan bölge 2001 yılında IBA (Important Bird Area) tarafından korunması gereken bölge ilan edilmiştir. 
Bu proje ile sulak alanın tahrip edileceği bilirkişi raporu ile de ortaya konmuş ve yargı tarafından iptal edilmiştir. Diğer yandan bölgede suyun adil olmayan yönetimi nedeni ile zaten su kıtlığı yaşanırken bu proje ile 30 bin kişilik yeni bir tüketim yükü getirilecek ve su sorunu katlanarak artacaktır. 
Söz konusu proje TFF'nin değil, TFF başkanı İbrahim Hacısmanoğlu'nun kişisel projesidir ve Ali Ağaoğlu'nun gerçekleştiremediği projeyi satın alarak sürdürmek istemektedir. TFF Başkanı bu arada yapmayı planladığı villaların bir kısmını milli takım futbolcularına başarı primi olarak 'bağış' yapmayı teklif etmektedir. 
Hacıosmanoğlu'nun bölge halkının ve yargının izin vermediği projenin yolunu açmak için 'milli duyguları' da işin içine sokarak yaptığı bu teklif ile devlet kurumlarına ve yargıya verdiği mesajlar açık bir rüşvet verme girişimidir. 
Bir devlet kurumunun yönetici konumundaki kişinin devlet memuru itibarını kullanarak kişisel zenginliğini arttırmak için böyle bir teklifte bulunabilmesi bu ülkenin yurttaşlarına yapılmış bir hakarettir, utanç vericidir. 
İbrahim Hacıosmanoğlu derhal bulunduğu TFF başkanlığından istifa etmeli, hakkında devlet görevini suistimal etmesi nedeni ile idari ve hukuki işlem başlatılmalıdır. Muğla Su İnsiyatifi olarak suyun ticarleştirilmesine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 
Nasıl ki yaşam hakkı olan suyun termik santrallere tahsis edilmesine karşı mücadele ediyorsak sulak alanlarımızın, sularımızın Hacıosmanoğlu'na sermaye yapılmasına da izin vermeyeceğiz.”

Muhabir: BERİTAN YÜCEL