Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu, Milli Mücadelenin 100. Yıldönümü dolayısıyla “Bitmeyen Yolculuk” isimli program düzenledi.

Muğla’nın Menteşe İlçesi Çaybükü Mahallesi Muğla Açık Cezaevi İnfaz Kurumu’nda  düzenlenen programa Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Bilal Saydam, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, hâkimler, savcılar, kurum amirleri cezaevi yönetimi ve personeli ile hükümlüler katıldı.

Milli Mücadelenin 100. Yıldönümü nedeniyle hükümlüler tarafından sahnelenen “Bitmeyen Yolculuk” isimli program sonrasında iftar yemeğine geçildi.

Vali Civelek iftar sonrası yaptığı konuşmada Ramazan ayının ülkemize, milletimize, tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, “Milli mücadelemizin 100. Yıldönümü nedeniyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için, bayrak için millet için devlet için canlarını seve seve feda eden şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden gazilerimizi saygıyla, rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” diye konuştu.

Başsavcı Yavuz “Hiçbir Devlet Bu Ülkeyi Bölemeyecektir”

Hiçbir devlet bu ülkeyi bölemeyecektir diye sözlerine başlayan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz; “Bizi yıkamayan, bölemeyen bu devletler ne diyecekler? Türk, Kürt diyecekler, dindar, dinsiz diyecekler, bazen açık, kapalı diyecekler. Bu oyunlarla Anadolu’nun üzerine gelecekler. Bir olduğumuz sürece, beraber olduğumuz sürece tek devlet tek millet tek bayrak tek vatan dediğimiz sürece bu birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu ülke üzerinde yaşamaya devam edeceğiz. Yaşanılanlara bitmeyen yolculuk gibi bakacağız. Bu topraklar üzerinde bu millet hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağız” dedi.

82 Yaşındaki Doğa Aşığı Rehber 82 Yaşındaki Doğa Aşığı Rehber

Sinem Karakaya –Neval Çolak

Editör: Gazete Muğla