7. Muğla Tarhana Festivali kapsamında Menteşe İlçesinin Saburhane Mahallesinde festivale katılan vatandaşlara ücretsiz Muğla tarhanası ikram edilince, uzun kuyruklar oluştu. Türkiye’nin dört bir yanında birbirinden farklı tarhana çeşitleri yapılıyor. Muğla’nın tarhanası da bunlardan biri. Sadece süzme yoğurt ve göceyle yapılan Muğla tarhanasından tatmak isteyenler, Muğla’da 7’incisi düzenlenen Tarhana festivalinde uzun kuyruklar oluşturdular. Tarhanayı tatmak isteyenlerin sayısı artınca, ekipleri tarhananın ücretsiz ikram edildiği yerlere demir polis barikatı koymak zorunda kaldı. Festival alanı ile tarhana dağıtım standı arasında kuyruğun arkasının görünmemesi dikkat çekti.
TARHANA 3 SAATTE HAZIRLANDI
Tarhana Ustası Ali Uysal, Muğla tarhanasını 3 saatte hazırladıklarını belirterek, Tarhananın içinde börülce, buğday, biber ve yoğur var. Muğla’lılar ezilmiş buğdaya Göce de derler. Festivale katılanların tarhana yemek için uzun bir kuyruk oluşturması bizi hem şaşırttı, hem de sevindirdi” dedi.
Tarhana kuyruğunda bekleyen Muğla’lı vatandaşlar ise Muğla Tarhanasını diğer tarhanalardan ayıran özelliklerini şöyle sıraladılar:
“Biz önce bağdayı ezerek Göce yapıyoruz. 1 kilo buğdaya 1 veya 2 kilo kese yoğurt koyuyoruz. Dağlardan topladığımız tarhana otunu da koyuyoruz. Bazen 3 gün bekletiyoruz. 3 günün sonunda ortaya muhteşem lezzette bir tarhana ortaya çıkıyor. Bu lezzet için saatlerce beklemeye değer”
TARHANAYI VALİ İKRAM ETTİ.
7. Muğla Tarhana Festivali kapsamında Menteşe İlçesinin Saburhane Mahallesinde festivale katılan vatandaşlara Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık tarafından ücretsiz olarak tarhana ikram edildi. Ücretsiz tarhana ikram etkinliğine AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Karakuş’ta katılarak, vatandaşlara tarhana ikramında bulundular.