Muğla Sakar rampasında feci kaza: 1 ağır yaralı Muğla Sakar rampasında feci kaza: 1 ağır yaralı

Menteşe İlçesinin Saburhane Meydanından başlayan ve Değirmendere Kanyonuna düzenlenen doğa yürüyüşüne katılan yaklaşık 200 kişi 11 kilometrelik parkurun bir bölümünü yürüyüş rehberleri eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe ilk defa 5 ila 11 yaşları arasından 7 çocuk aileleri ile birlikte katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde bu sene eğitim-öğretim görmeye başlayan öğrencilerin yoğun katılımı ise dikkat çekti. Kanyon geçişinde zorlanan vatandaşlara ise yürüyüş rehberlerinin yardım ettiği yardım ettiği gözlendi. 

Whatsapp Image 2024 10 13 At 14.14.41 (1)

Whatsapp Image 2024 10 13 At 14.14.41 (2)-1
82 YAŞINDAKİ DOĞA AŞIĞI REHBER
Yürüyüşe katılanlara profesyonel yürüyüş rehberlerinin yanı sıra Saburhane Mahallesi sakinlerinden 82 yaşındaki Mustafa Adanır’da gönüllü rehberlik yaptı. Adanır, çocukluk ve gençliğinin Değirmendere Kanyonu ve yürüyüş yolunda geçtiğini belirterek, “Uzun zamandır buraya hiç gelmemiştim. Benim içinde çok anlamlı bir gün oldu” dedi.
Doğa ile baş başa yaklaşık 2 saat süren bir yürüyüş sonrasında, kanyona adını veren değirmene ulaşıldı. Burada Profesyonel Yürüyüş rehberi Fikret Irez, yürüyüşe katılanlara tarihi değirmen ve değirmenin hikayesi hakkında bilgiler verdi, değirmenlerin Mübadalesi öncesi Muğla’da yaşayan Rumlara ve Türk esnafa ait olduğu öğrenildi.  Yürüyüşe her yaştan insanın katılımı dikkat çekti. Bazı ailelerin ise çocukları ve bebekleri ile geldikleri görüldü.
Yürüyüşe katılanlar, tarihe değirmene asılan Atatürk ve Türk bayrağı önünde fotoğraf çekildiler. Yürüyüşün son bölümünde hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ