15 ilde bulunan 17 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı. İlgili atama kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Turhan Kaçar atandı.

Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı Menteşe ve Milas'ta hapis cezası bulunan şahıslar jandarmaya takıldı

PROF. DR. TURHAN KAÇAR KİMDİR?

Muğla’nın Seydikemer ilçesi doğumlu olan Prof. Dr. Turhan Kaçar, eskiçağ tarihçisidir. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü lisans eğitimini 1989’da, University of Wales, Swansea, Eskiçağ Tarihi Bölümünde 1996’da Yüksek Lisansını ve 2000’de doktorasını tamamlayan Turhan Kaçar, çalışmalarını Geç Antikçağ veya erken Bizans alanı üzerine yoğunlaştırmaktadır. Balıkesir ve Pamukkale üniversitelerinde çalışan Prof. Kaçar, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyeliği görevi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevinde bulunmuştur.

Kaçar’ın Roma imparatorluk tarihi, erken Orta çağ ve erken Bizans dönemi hakkında İngilizce ve Türkçe olarak çok sayıda makalesi yayınlanmıştır.

Editör: Beritan Yücel