BERİTAN YÜCEL- Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasında kurulması planlanan Çimento Fabrikasına karşı Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) ve Deştin Çevre Platformu’nca Menteşe’de 4 noktada ıslak imza kampanyası başlatıldı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve İl Başkanı Adem Zeybekoğlu da kampanyaya destek vererek, imza attı. Girgin, “Madem hepimiz karşıyız niye kavga ediyoruz? El ele verelim Çimento Fabrikasını iptal ettirelim. ÇED sebep, ruhsat sonuçtur” şeklinde konuştu.

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasında kurulması planlanan Çimento Fabrikası gündemdeki yerini koruyor. MUÇEP Menteşe Meclisi, Deştin Çevre Platformu, Bayır Çevre Komitesi ve Menteşe Kent Konseyi öncülüğünde Muğla içinden yaklaşık 80 STK, oda, dernek ve topluluk imzacısının katılımıyla change.org’da “Muğla’da Çimento Fabrikası’na Hayır” başlıklı imza kampanyası başlatmıştı.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) ve Deştin Çevre Platformu’nca Bayır ve Yatağan’ın ardından Menteşe’de 4 noktada ıslak imza kampanyası başlatıldı.

MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi

“Çimento Fabrikasına Hayır” ıslak imza kampanyası için 4 noktada masalar kuruldu. Vatandaşların imza kampanyasına desteği yoğun oldu.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu da kampanyaya destek vererek, imza attı.

“ACİLEN VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERİLSİN VE ÇED İPTAL EDİLSİN”

Açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Mecliste de söyledim ve Muğla’ya dönünce imzamı attım. Hiçbir zaman Çimento Fabrikasının kurulmasının yanında olmadık. İmzamı attım. ÇED sebep, ruhsat sonuçtur. Çimento Fabrikasına belediyelerimiz karşı. Biz karşıyız, AK Parti Milletvekilleri de karşı, halk karşı. Madem hepimiz karşıyız niye kavga ediyoruz? El ele verelim Çimento Fabrikasını iptal ettirelim. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorum. Acilen vatandaşın sesine kulak verilsin ve ÇED iptal edilsin” diye konuştu.

“ÇED İPTAL EDİLSİN RUHSAT DA İPTAL EDİLİR”

Girgin, “2007-2008 yılında Bayır Belediye tarafından burası imar planı olarak planlandığı için sıkıntı yaşıyoruz. Deştinliler dava açtı ve kazandı. Daha sonra Deştinlilerin kazandığı dava üzerine Menteşe Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi o kararı iptal etti fakat daha sonraki süreçte 2. ÇED Bakanlık tarafından yürürlüğe girince Menteşe Belediyesi’nin eli bağlı kaldı. O noktada 7 yıl boyunca 2. ÇED hazırlanırken ve onaylanırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından itiraz olmayışı, bir boşluk dönemi var.  Duyduğum kadarıyla belediye de Kent Konseyi’nin ÇED’in iptal kararına müdahil olacak. Belediyemizde, ‘hukuki olarak yapmam gerekeni yaptım ama biz de karşıyız’ diyor. ÇED iptal edilsin ruhsat da iptal edilir” dedi.

Editör: Gazete Muğla