Menteşe’de sanayi esnafının “tente” isyanı

Menteşe’de sanayi esnafının “tente” isyanı
 MUHABİR
Muğla’nın Menteşe ilçesinde halk arasında Yağcı Gacar Kavşağı olarak bilinen caddedeki esnaf dükkan önlerinde yağmurdan ve güneşten korunmak amacıyla çok uzun yıllar öncesi yaptırılan tentelerin yıkılma kararına isyan etti. Yerel yönetimden çözüm odaklı bir çalışma beklediklerini ifade eden sanayi esnafı, “Yıkılıp yerine tek tip proje yapılacaksa yapmaya hazırız. Yeter ki ortak noktada çözüm yolu bulunsun” dedi.

Muğla’da uzun yıllardır hizmet veren sanayi esnafı dükkanlarının önünde bulunan tentelerin yıkılacak olmasına tepki gösterdi. Her zaman kanunlara ve kurallara saygılı davrandıklarını dile getiren sanayi esnafı tente sorununun çözümü için yerel yönetimle işbirliği içinde ortak noktada buluşabileceklerini kaydetti.

Menteşe’de halk arasında Yağcı Gacar kavşağı olarak bilinen kavşakta madeni yağ, oto lastiği, gıda ve benzeri sektörlerde hizmet veren sanayi esnafı yerel yönetimin dükkan önlerinde yağmurdan ve güneşten korunmak amacıyla yaptırılan tentelerin yıkımı için kendilerini sözlü olarak uyardığını, yazılı bir tebligat olmadığını ifade ettiler.

“YEREL YÖNETİMLE ORTAK NOKTADA BULUŞUP ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Mevcut tentelerin yıkılması sonrası yerel yönetim tarafından tek tip proje onayı verilmesi halinde bu yeni projeleri yaptırmaya hazır olduklarını dile getiren esnaf, “ Uzun yıllardan beri süre gelen bir işletme düzenimiz var. Farklı sektörlerde iş yapan arkadaşlarız. Son bir ayda Cimer’den yapılan şikayetle tentelerin sökülmesi gündeme geldi. Belediyeci arkadaşlar bizi uyardı ama şöyle bir durum var. Burada bu işletmelerin önünde tente olmadığı taktirde yağmur ne güneş nedeniyle hizmet veremez hale geleceğiz. Günümüz ekonomik şartları malum, herkes kendi ekmeğinin peşinde gününü kurtarmaya çalışıyor. Tentene sökülürse dükkanları kapatıp gidelim. Çünkü içeriye araç alma şansımız yok. Çoğu iş tente altında yapılıyor. Malumunuz sıcak ve yağmurlu hava şartlarında çalışacak ortam kalmıyor. Bu tentelerde dün yapılmadı. Kendi adıma konuşayım ben 1986 yılında yaptım. Belediyeden ve büyüklerimizden istediğimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Belediyenin de bize el atıp şu şekilde yapın deyip yol göstermesini bekliyoruz. Bu memlekette bizim bu iş yerleri de bizim. Bir birimize sahip çıkalım. Bize belediyeden yazılı bir tebligat yok. Sözlü olarak bildirim yaptılar ama sadece bu caddede şikayet söz konusu olduğu için gündeme geldiği söylendi. Tente konusunda herkes birbirini şikayet etmeye kalkarsa komşulukta bitecek dostlukta bitecek. Buralar Muğla’nın vitrin bölgesi. Belediyeden ricamız şudur, arkadaşlar şu ölçüde şu simetride dizayn edip, göze ve mantığa aykırı gelmesin desinler tek tip olarak sonuç sunsunlar biz buna razıyız. Çözüm yolu isterken tentenelerin sökülmesi bizim ayağımıza taş bağlanması ve denize atılması demek. Hepimiz mağdur oluruz ve çalışma şartlarımız zorlaşır” ifadelerini kullandılar.

“TENTELERİN OLDUĞU BÖLÜMÜ KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE SATIN ALMAYA HAZIRIZ”

Tentelerin bulunduğu dükkanın önündeki bölümü dükkan sahipleri olarak satın almaya hazır olduklarını belirten esnaf, “Şimdi kanunlar çok sık değişti. Son prosedür nedir bilmiyorum. Eğer hukuki olarak kanunda yeri varsa, tentene altı alanın kendi tapumuz altına işlenme durumu varsa buna da varız” dediler.

“KANUNLAR HERKESE EŞİT UYGULANSIN”

Sorunun çözümü için her zaman uyumlu olduklarını ifade eden sanayi esnafı, “Çözüm odaklı yaklaşılmasını istiyoruz. Belediyeyle sürtüşmeye niyetimiz yok. Herkes kendi ekmeğinin peşinde. Birilerinin tentesi sökülürken birisi kalmasın. Herkes belediyenin verdiği ölçülere göre tek tip şekilde yapsın ve çözüm sunulsun istiyoruz. Bizlere belediyenin yol göstermesini istiyoruz” dediler.

Bu haber toplam 2820 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum