Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Menteşe Belediyesinin icraatlarıyla Muğla’nın çehresi olumlu yönde değişiyor ve bu duruma muhalefet dahil kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.

Mesela MUSKİ binası geçtiğimiz haftalarda hizmete girdi. Dışardan oldukça güzel görünen bu binanın ayrıca bahçesinde yapılan peyzaj çalışması Muğla’ya yakışır ve yaraşır olduğunu söylemeliyiz. Önünde bulunan “Teyyareli” meydanla birlikte güzel bir bütünleşme olmuş. Bu güzel görüntüyü Muğla’ya kazandırdıkları için. Ayrıca bu güzel projenin oluşmasında emeği geçenlereteşekkür ederiz.

MUSKİ binasının yanı sıra 2. Nolu hizmet binasının da açılışı geçtiğimiz hafta yapıldı. Açılış seremonisi yapılmadı sadece bina hizmete girdi ve tereyağından kıl çeker gibi tüm birimler yeni hizmet binasına taşındı. Aslında bu hamle bütün çalışanların bir çatı altında toplanmış olmasını sağladı. Bu hem görsel olarak hem de işlevsel olarak önemli bir adım belediye adına. Artık Belediyede çalışanlar birlik ve beraberlikle faaliyetlerini daha hızlı ve daha efektif bir şekilde yürütebilecek. Çalışmalarını da bu doğrultuda sağlıklı bir şekilde faaliyete geçirebilecek.

Bir diğer konu ise yolların yenilenmesi, havalar düzeldiğinden beridir Atatürk Bulvarında hummalı bir çalışma mevcut. Kaymak gibi yollar yapıyor belediye ekiplerimiz. Zaten şöyle bir Dirgeme yoluna çıktığınızda veyahut Akyaka yoluna girdiğinizde karşılaştırma yapabilirsiniz çok rahat. Karşılaştırma yapabilmek için ufak bir tüyo; sarı renkli şeritler belediyemizin yaptığı yollar ve beyaz şeritli yollar da Karayolları’nın yaptığı yollardır. Buradan yola çıkarak bir karşılaştırma yapabilirsiniz ve sizi temin ederim karayollarının otoban yollarında kullandığı kaliteyi, bizim belediyemizin şehir içinde ve köy yollarında kullandığını göreceksiniz. Bilmem belki geçmişten gelen bir tecrübedir.Çünkü yönetimde oldukları dönemde belki birçok kez yol projesi yapıldı ve faaliyete geçti ancak kalitenin düşük olması yeniden düzenlemelere sebep olmuştu hem de birkaç kez. Oluşan çukurlar, eğimler, asfalt erimeleri vs gibi bozukluklar yüzünden astarı yüzünden pahalıya gelen yollar.Sanırım artık malzemelerin en kalitelisini kullanıyorlar çünkü yeni yapılan yollar cillop gibi ve dayanıklı! Bu sebeple Muğla Büyükşehir Belediyesinin Yol Şube Müdürlüğünü de kutlarım.

YİNE YENİDEN EĞİTİME YİNE YENİDEN EĞİTİME

Yapılan projeler ve faaliyetler sadece yeni yollar ve binalarla sınırlı değil. Peyzaj çalışmaları, parklar, otobüs servisleri, yakın gelecekte açılacak olan Muğla otogarı ve yeni hizmet binalarının inşası ve eski binalarda düzenlemeler, restorasyonlar. Aynı zamanda Hedefimiz 1 Muğla 1 Atölyesinin Muğla yerli ürünlerinin tanıtılması için gösterilen gayret de alkışa değer.

Yerel seçimlere yaklaşık 2 sene varken durmaksızın çalışan belediye ekiplerimize selam olsun. Tabi gözünüze takılan bazı aksaklıklar mutlaka vardır ancak Muğla Büyükşehir Belediyesi kapasitesinin üzerinde çalıştığını ve ürettiğini kabul etmeliyiz. Kısa zamanda da eksiklerin tamamlanacağını da hep beraber göreceğimize inanıyorum.

Editör: Gazete Muğla