Türkiye’nin iç güvenliğini yıllardan beri tehdit edip, birçok terör örgütlerine yardım ve yataklık eden komşularımıza son dönemde sürpriz bir isim Gürcistan eklenerek cephe anormal bir şekilde seyir etmektedir.

Büyük Ortadoğu Projesi strateji olarak gelişirken, üst aklın ajandası “Ermenistan” ı perde arkasından alıp, aktif bir şekilde Karadeniz’de sahaya sürmüştür.

Ermenistan ile PKK arasında organik bir bağ yıllardan beri süregelmekte olup, Karadeniz hamlesi ile adı geçen bölgeye yerleşip, faaliyetlerini rahatça sürdürebilecekleri, lojistik destek alabilecekleri doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde sıkışan örgütün manevra alanlarını genişletip rahat hareket edecekleri bir bölge arzulamaktadırlar.

Örgütün kullanmaya başladığı jargon daha önce Kürt vatandaşlarımız üzerinde kullanmış oldukları yöntemin karbonlamış şeklidir. İçinizden birçoğu bu yazıları okurken hadi oradan PKK Karadeniz’de nasıl başarılı olur? Halk terör ve terör örgütlerine destek çıkmaz, bırakın terörü terörün T si bile salası okunmaz diye içinizden geçirebilirsiniz. Tabiki böyle düşünmekle haklısınız. Şimdi konuyu derinlemesine biraz daha açalım.

Karadeniz’den PKK’ lı çıkmaz ama sosyalist-anti komünist düşünce yapısına sahip bir çok kişi çıkartabilir. TKP/ML,THKP-C /MLSPB ,MKP ,TKEP-LEMİNİST ,TİKB ,DKP ,Devrimci karargah ve MLKP ile bu düşünce sistemi ve tarzına uygun sempatizan toplamaktadırlar.

Bölge halkının maddi durumunun zayıf olması münasebetiyle son dönemlerde misyonerlik faaliyetleri had safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Sözde 2019 da Rum soykırımın 100.yılı olması münasebetiyle hazırlıklar seri bir şekilde almış başını gitmektedir.

PKK terör örgütü Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te örgütlemlekte olup maddi destediği Ermenistan ve Ermenistan Diasporası Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir.

Örgüte eleman teminini bölgede yaşayan Ezidi vatandaşlar ile Kürdistan Yezidiler ittifakı sağlamaktadır. Taraftar toplamak ve sempatizan sağlamak için Gilovej  adı altında sabah yıldızı manasına çağrıştıran dergi vasıtasıyla gerçekleştirmektedirler.

Örgüt elemanları Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan toprağı olan Karabağ’da yuvalandıkları ve Seven gölü etrafında bulunan Vardelas kampında eğitim almaktadırlar.

Kamplarda eğitimlerini tamamlayan örgüt mensupları ,Gürcistan’da örgütlenen Yezidi Kürtlerden destek alarak Karadeniz bölgesine yerleşilmektedir.

MENTEŞE HASTANESİ TEMİZ Mİ? MENTEŞE HASTANESİ TEMİZ Mİ?

Küresel güçler terör örgütleri vasıtasıyla, asimilasyon, soykırım ve baskı gibi eylemlere yönelip uluslararası platformda isyan ve özgürlük hareketi başlatacaktır.Özellikle Rize ve Artvin il ve ilçelerinde yaşamakta olan bir çok vatandaşlar ile temas kurup zihin bulandırarak psikolojik propaganda yoluna gideceklerdir.

Üzücü bir duruma ilerde mahal vermemek adına Karadeniz gelecekte Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmaması için yetkililer tarafından acil önlemler alınması gerekmektedir.

Editör: Gazete Muğla