Yatağan Haberleri

İlçe Başkanı Kemiksiz'den Yatağan Devlet Hastanesi açıklaması: “Randevu şikâyetleri artmıştır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, vatandaşların Yatağan Devlet Hastanesi ile ilgili yaşadıkları sıkıntılar hakkında basın açıklaması yaptı.

İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İlçemizde faaliyet gösteren Yatağan Devlet Hastanesi, aldığımız bilgilere göre Muğla Sıtkı Koçman Tıp Fakültesi Hastanesi'ne bağlanmış. Buna itirazımız yoktur. İsteriz ki, yeni bölümler açılsın, yeni doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız gelsin Yatağan halkımız sağlık sorunlarının çözümü için başka şehirlere, başka hastanelere gitmesin. Fakat bu değişimden sonra yurttaşlarımızın randevu alamama şikâyetleri artmıştır. Devlet hastanemiz Üniversite hastanesine bağlanınca, gerek MHRS ( Merkezi hekim randevu sistemi) den gerekse 182 den randevu alamamaktadır. Yatağan da yaşayan yurttaşlarımız bu sebepten dolayı büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Sağlık bakanlığınca yapılan yanlışlar maalesef yurttaşlarımız ile doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımıza da zaman zaman karşı karşıya getirmektedir. Randevu sistemi ile kısa süreli muayene süreleri sağlıkta şiddetin artmasına neden olmaktadır.

Diyoruz ki sağlıkta sorunlar gerçekçi bir görüş ile çözülebilir.

Öncelikle koruyucu sağlık hizmetleri ve birinci basamak sağlık hizmetlerine daha fazla bütçe ayrılmalı, ve bu hizmetler kamu eliyle verilmelidir. Sevk zinciri uygulanmalı, gereksiz yere ikinci ve üçüncü basamak hastanelere yığılmalar önlenmelidir. Hizmet kalitesi arttırılmalıdır. Halka yakın ulaşılabilir sağlık merkezleri oluşturulmalıdır. Sağlık hizmeti, parayla satın alınan bir meta değil, herkesin ücretsiz ve nitelikli bir şekilde yararlanabildiği bir kamu hizmeti haline getirilmelidir. Özellikle, sağlık çalışanlarımızın güvenle çalışabilecekleri ortamlar hazır edilmelidir. Ekonomik yönden hak ettikleri ücretler verilmelidir ki doktorlarımız yurt dışına giderek hizmet vermek zorunda kalmasınlar. Doktorlarımıza devlet protokollerinde üst sıralarda yer verilmelidir. Çünkü doktorlarımız toplum sağlığımızın sigortasıdır.

Yatağan halkı özelinde, insanimizin daha kaliteli daha kapsamlı sağlık hizmeti alması sağlık sisteminden beklentimizdir. Bir an önce birleşme adı altında gelen karmaşıklıkların giderilmesi, gerek hastanede çalışan hekimlerin ve yardımcı sağlık personelinin çalışma düzeninin ve çalışma ortamı huzurunun sağlanması, halkımızın eskisi gibi randevusunu alarak rahatlıkla sağlık hizmeti alması beklentimizdir.”