Yatağan’da ‘Okuma Seferberliği Projesi’ ödülleri sahiplerini buldu Yatağan’da ‘Okuma Seferberliği Projesi’ ödülleri sahiplerini buldu

Muğla'da 2018 yılında hayata geçirilen San Andreas türü çilek üretilimi kırsalda birçok ailenin geçim kaynağı oldu. İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, San Andreas türü çilek üretiliminden çok iyi verim alındığını söyledi.

2024 yılı için Muğla Valiliğinin destekleri ile 134 dekarlık bir alanda projeye devam edildiğini söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, "4 milyon liralık bir destek verildi. 2024 yılında verilen desteğin yüzde 50'sini biz yüzde 50'sini vatandaşımız karşılıyor. Burada 2 genç çiftçimize de 3'er dönümlük çilek bahçesi oluşturuldu." dedi.

A A 20241102 36083838 36083836 M U G L A N I N K U C U K P A R C A L I A R A Z I L E R I 12 A Y C I L E K U R E T I M I Y L E E K O N O M I Y E K A Z A N D I R I L D I

Arıcılık ve zeytincilik yaparken çilekle tanıştı

Yatağan ilçesi Bencik Mahallesi'nde oluşturdukları bahçelerinde bir taraftan çilek hasadı yaparken bir taraftan yeni fidelerin dikimi yapan genç üretici Ali Kiraz ise ailesiyle arıcılık ve zeytincilik yaparken çilekle tanıştıklarını ifade etti.

Eşiyle genç çiftçiler olarak çilek üretimi için başvurduklarını, Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleri ile çilek bahçesi oluşturduklarını belirten Kiraz, "Şimdi hem hasat hem dikim yapıyoruz. Eşim, annem, babam ve ablamla kurduğumuz tesiste üretim yapıyoruz. Kendimiz üretip kendimiz pazarlıyoruz. Bunun için çilekten çok memnunuz. Burada büyük araziler yok, parçalı arazilerimizi de çilek yetiştirerek değerlendirdik. Doğal koşullarda üretim yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA