SİNEM KARAKAYA- Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri’ programları kapsamında İlber Ortaylı’yı Muğla’ya getirdi. “Geçmiş Zaman Odur Ki” programıyla gençlerle buluşan İlber Ortaylı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde okurlarına seslendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yakın tarihe ve Cumhuriyet'in kuruluşuna ilişkin bilgi veren Ortaylı, gençlerden tarihlerini iyi bilmelerini istedi.

Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği, merakla beklenen değerli bir isim, Türkiye’de tarih denince ilk akla gelen, ünlü tarihçi akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı ile “Geçmiş Zaman Odur Ki” programı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Salonunda gerçekleşti.

Büyük katılım ve yoğun ilgiyle karşılanan programda İlber Ortaylı, Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı medeniyetinin en yüksek noktasına ulaşıldığını, ne yazık ki bu muhteşem devrin Türk yazarların kaleminde ifadesini tam bulamadığını söyledi.

Bu tarz programların gençlerin hayatında yeni ufuklar açmasını temenni etmesini dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdür Ömer İlman; “Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Eğitim Faaliyetleri, Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Kapsamında ünlü Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hocamızı öğrencilerle buluşturduk. Büyük ilgi ve yoğun katılımdan dolayı herkes teşekkür ederiz. Yurtlarımızda kalan gençlerimizin sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine katkıda bulunmak, geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları, her türlü bağımlılıktan uzak kalmaları için yurtlarımızda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere önem veriyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

İlber Ortaylı Muğla’da Gençlerle Buluştu

“Gençlerin Yakın Tarihe İyi Hâkim Olması Gerekir”

Özellikle geleceğin teminatı olarak gösterilen gençlerin yakın tarihlerine iyi hâkim olmaları gerektiğini söyleyen Ortaylı; “Biz mühendislikte, tıpta, askerlikte büyük hamleler yapmışız fakat kültür hayatımızda aynı başarıyı gösteremedik. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in başında yaptığı reformlar bunu anlamaya yönelikti. Maalesef bunu devam ettiremedik. Bunu düzeltmemiz lazım. Tıpkı Fatih Sultan Mehmet gibi olacaksınız. Türkçe, Farsça ve Batı dillerini öğreneceksiniz. Mutlaka İtalyanca ve Latince bileceksiniz çünkü Fatih Sultan Mehmet İtalyancayı iyi biliyordu. Herkesin bir modeli vardır. Model hükümdar odur” şeklinde konuştu.

Muğla’da ilaç sıkıntısı: Başkan Korkmaz’dan açıklama! Muğla’da ilaç sıkıntısı: Başkan Korkmaz’dan açıklama!

İlber Ortaylı Muğla’da Gençlerle Buluştu

Program sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman tarafından İlber Ortaylı’ya 48 numaralı milli takım forması ve Muğla'ya özgü hediyeler takdim edildi.

Editör: Gazete Muğla