İyi Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şekerdağ, “Her türlü ahlaksızlığın yapıldığı, insanlığın hiçe sayıldığı, kadın cinayetleri sayısının artmasıyla halkın durumu kanıksadığı, adaletin kesinlikle olmadığı, bir ülke halindeyiz” dedi.

MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi MSKÜ Rektörü'nden Sayıştay Raporu Tepkisi

İyi Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, yayınladığı mesajla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kadınların sadece 8 Mart’ta hatırlanmadığı yılın 365 günü eşit ve mutlu yaşayacakları günler diliyorum diye sözlerine başlayan İyi Parti Muğla İl Başkanı Şekerdağ, Avrupa Ülkelerinde kadının toplumdaki yerinin gelişmeye devam ederken, ülkemizde kadının, hayatın her alanında var olabilmek için mücadele etmek zorunda kalmakta olduğunu belirtti. İl Başkanı Şekerdağ, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Hayatınızın her anında ‘Ben de varım!’ diye haykırmak istemektir. Birileri tarafından sesinin hep kısılmasıdır. Öteki olmaya zorlanmaktır. Kısacası zordur bu ülkede kadın olmak. ‘Nefes alıyorsak umut var demektir’ derler ya, bu ülkede kadınsan ve tüm kötülüklere rağmen hala nefes alabiliyorsan umut değil de şansın var demektir. Bu ülkede 20 yaşındaki Özgecan Aslan gibi, arkadaşınızla gezdikten sonra evinize dönerken sadece dolmuştaki son yolcu olduğunuz için, 3 tane gözü dönmüş cani tarafından saldırıya uğrayabilirsiniz. Hatta bıçaklanabilir, cesedinizin tanınmaması için yakılabilir ve nehir kenarına atılabilirsiniz. Muğla’da ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından öldürülen Güleda Cankel gibi olabilirsiniz. Bu ülkede ‘Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek’ diye açıklama yapan bakanlar var. Bu ülkede ‘Tecavüze uğrayan doğursun, devlet bakar’ diyen bakanlar var. Her türlü ahlaksızlığın yapıldığı, insanlığın hiçe sayıldığı, kadın cinayetleri sayısının artmasıyla halkın durumu kanıksadığı, adaletin kesinlikle olmadığı, bir ülke halindeyiz. İlerleyeceğimize, 18 yıldır son sürat gerilemekte, Atatürk ün 100 yıl öncesi bırakmış olduğu Türkiye’den daha da geri götürülmüştür. Bu durumda Türkiye’de 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlamak değil, yaşanılan olumsuzluklara dur demek, hayatın her alanındaki cinsiyet eşitsizliğini giderebilmek için; İYİ Parti olarak Genel Başkanımız Meral Akşener başta olmak üzere tüm parti teşkilatlarında kadınlara gereken önem verilmeye, hak ettikleri hayatı yaşayabilmelerine ve yaşamın her alanında var olmaları için çalışmaya devam ediyoruz. Kadınların sadece 8 Martta hatırlanmadığı yılın 365 günü eşit ve mutlu yaşayacakları günler diliyorum.”

Editör: Gazete Muğla