İl Başkanı Balcı: “İlk genel seçimlerde partimiz tüm ilçelerde birinci parti olacak”

İl Başkanı Balcı: “İlk genel seçimlerde partimiz tüm ilçelerde birinci parti olacak”
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Danışma Kurulu toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in katılımıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. İl Başkanı Zekican Balcı, “Yapılacak ilk genel seçimlerde partimiz tüm ilçelerde birinci parti olacak. İktidar yolundaki partimize en güçlü desteği vereceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Danışma Kurulu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde önemli bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ve Ulaş Karasu, CHP Muğla Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı ve çok sayıda partili katıldı.

“İL ÖRGÜTÜ OLARAK BU SEÇİMİ BAŞARIYLA KAZANDIK”

31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir başarı elde ettiklerini kaydeden İl Başkanı Zekican Balcı, “Partimizin 47 yıl aradan sonra birinci parti olmasının gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumlar göz önünde bulundurulduğunda CHP’nin başarısı azımsanmayacak kadar büyük olduğunu çok iyi biliyoruz. Umutlarımızın yeniden yeşermesini sağlayan tüm Cumhuriyet sevdalılarına şükranlarımı sunuyorum. İl örgütü olarak bu seçimi başarıyla kazandık.

whatsapp-image-2024-07-05-at-16-12-58.jpeg

“MUĞLA’DA ARACI OLMAYAN ÖRGÜT BIRAKMAYACAĞIZ”

Buradan size başarımızın bir müjdesini paylaşmak istiyorum. Genel Başkanımız Özgür Özel’in Ahmet Başkanımın, ilçe başkanlarımızın, parti meclis üyelerimizin ve milletvekillerimizin büyük destekleriyle Muğla’da aracı olmayan örgüt bırakmayacağız. Çok kısa bir süre içerisinde tüm ilçelerimizin parti arabaları olacak, özellikle kadınlar ve gençler çalışmalarını partimize ve Muğla’mıza yakışan koşullarda gerçekleştirecekler.

Ben CHP Muğla İl Başkanı olarak buradan bir söz veriyorum. Yapılacak ilk genel seçimlerde partimiz tüm ilçelerde birinci parti olacak. İktidar yolundaki partimize en güçlü desteği vereceğiz” dedi.

snm-9655.jpg

AYTEKİN: “BİR YUMRUK OLDULAR”

Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bir yerel seçim yaşadık. Yerel seçimlere, bilimsel, örgütsel, dikkatli planlar, ne yaptığını bilen nereye varacağını doğru hesaplayan bir yol ve yöntemle adaylaştırmalar yaptık. İşte buna Muğla örneklerden biri. Muğla'daki başarı kuşkusuz değerli adaylar, onların kadroları, örgütün emek vermesi, çalışması ama hepsinden ötesi Muğla örgütümüz, adaylarımız bir yumruk oldular. Biz hep şunu söyleriz, bu bir işe yaramaz ama bu çok işe yarar diye. Ben 26 yıllık siyasi hayatımda nerede örgütsel bir barış, huzur, bir kucaklaşma varsa, orada başarılı olduğumuzu gördüm. Nerede bir ayrışma çatışma kavga varsa orada da başarısız olduğumuzu gördüm. Şimdi, Muğla'daki bu kucaklaşmayı, bu birlikteliği, bu uyumu Türkiye'nin her yanına her iline yaymak gibi tarihsel bir görevimiz ve sorumluluğumuz var.

“HANGİ ORANLA KAZANACAĞIMIZI SEÇİMDEN ÖNCE HESAPLAMIŞTIK”

Biz Türkiye'de hangi ili, hangi ilçeyi, hangi oranla kazanacağımızı seçimden önce hesaplamıştık. Çok sağlıklı ve doğru anketler yaptık, defalarca yaptık. Önümüzü görerek adım attık ve öngörümüz gerçekleşti. Seçim bitti, sonuçlar sadece Muğla'da Muğlalıları değil, Türkiye'deki sonuçlar Türkiye'de yaşayan, gönlü Mustafa Kemal Atatürk'ten, Cumhuriyet'ten, laiklikten, özgürlükten ve çağdaşlıktan yana olan herkesi mutlu etti, herkesi sevindirdi. Ama bize biraz daha sorumluluk verildi. Bizim bundan sonra daha dikkatli, daha planlı, daha hesaplı, kendi iç sorunlarımızı çözerek, normalleşerek, kucaklaşarak Türkiye'deki kutuplaşmayı da gidererek, ülkeyi birleştirerek önümüzdeki dönemler için gitme zorunluluğumuzu ortaya koydu.

“BU ÜLKEDE TOPLUMUN HER KESİMİNİN SORUNLARI VAR”

Seçim sonuçlarına sevindik. Bu bir başarıdır dedik, bir zaferdir demedik. Çünkü zaferi 2028'de ya da ondan önce ne zaman olacaksa genel seçimlerde o gün elde edeceğiz ve asıl kutlamayı o gün yapacağız. Yani gelip yatmadık. Oturmadık, rehavete kapılmadık. 1 Nisan sabahı, aynı sorumlulukla, aynı heyecanla çalışmalarımıza devam ettik. Bakın, bu ülkede toplumun her kesiminin sorunları var. Örneğin, bu ülkede atanmayan bir öğretmen gerçeği var. Sayıları 1 milyonu bulan atanmayan öğretmenler var. Onların derdini, tasasını bu ülkeyi yönetenlerin önüne koyduk, sorunlarını çözmediler. Saraçhane Meydanı'nda onlarla birlikte toplandık, onların sesinin soluğu olduk. Yine bu ülkede geçinemeyen bir emekli gerçeği var. 25 yıl, 30 yıl emek veren, çalışan, prim ödeyen vatandaşlarımız emekli olduktan sonra yeniden çalışmak, yeniden iş aramak zorunda kalıyor ve ayda 10.000 lira emekli maaşına mahkum ediliyorlar. Onların da Ankara'da Tandoğan'da sesi soluğu olduk, emeklilerimizle Ankara'da toplandık, onların sorunlarını Türkiye'nin gündemine taşıdık.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ HER KESİMİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK”

Ardından işsizlerin, işçilerin, emeklilerin, geçinemeyenlerin, geçim sorunu yaşayanların sorunlarını da işçi, emekçi memleketi olan Gebze ilçemizde dile getirdik. Bu tematik mitinglerimiz devam edecek. Cumhuriyet Halk Partisi, kim olduğuna bakmadan, ülkesine veya milletine ihanet etmemiş, cebinde Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı taşıyan ama bir sorun yaşayan, isyan eden, derdi olan herkesin, her kesimin yanında olmaya devam edecek.”

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.