EN ÇOK İMZA İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLEN KEDİ EROS İÇİN ATILDI…

EN ÇOK İMZA İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLEN KEDİ EROS İÇİN ATILDI…
 MUHABİR
-2024’ün İlk 6 Ayında 36 İmza Kampanyası Başarıyla Sonuçlandı-Change.org Türkiye’nin, 2024’ün ilk 6 ayındaki imza kampanyalarıyla ilgili derlediği verilere göre, yılın ilk yarısında 36 imza kampanyası başarıyla sonuçlandı. -En fazla imzalanan 5 kampanyanın üçü, hayvan hakları alanındaydı. En fazla imza, işkenceyle öldürülen kedi Eros için atıldı.-Muğla’da başlatılan 3 kampanya ise en fazla imzayı topladı.

Change.org Türkiye imza platformunun, 2024 yılı ilk yarısında başlatılan kampanyalar ve atılan imzaları derlediği veriler, Türkiye’de önemli gündem konularına ve halkın taleplerine ayna tutuyor.
Rapora göre Change.org Türkiye’de 1 Ocak 2024-01 Temmuz 2024 aralığında 3468 kampanya başlatıldı ve 4.699.266 imza atıldı. Hayvan hakları kampanyaları gündemde önemli bir yer aldı. Change.org’da başlatılan kampanyalardan 36 tanesi geçtiğimiz 6 ayda başarıyla sonuçlandı.
Change.org Türkiye Direktörü Didem Korkut yılın ilk yarısında 36 imza kampanyası başarıyla sonuçlanması başarıya ulaşmasıyla ilgili olarak “Demokratik süreçlerin güçlenmesine katkıda bulunan imza kampanyaları, halkın taleplerinin karar vericilere iletilmesinde önemli bir rol oynuyor. Halkın değişim taleplerinin karşılık bulduğunu görmek de sevindirici. Bireylerin seslerini duyurabileceği ve kolektif olarak etkili değişimler yaratabileceği bir platformu 12 yıldır ücretsiz olarak sunuyor olmaktan mutluyuz.” yorumunda bulundu.
Başarılı Kampanyalardan Öne Çıkanlar Şu Şekildeydi:
● Google arama motoruna Atatürk yazınca “Eski Türkiye Cumhurbaşkanı” tanımının çıkması üzerine Adalet Makar adlı vatandaşın başlattığı kampanya sonrası Google, hem Türkçe, hem İngilizce sayfalarda tanımı düzeltti.
● Lösemi hastalığının tedavisinde kullanılan 40 bin TL değerindeki ilaç SGK ödeme listesinden çıkarılmıştı. Annesi lösemi hastası olan Neriman Akdemir Birer’in başlattığı kampanya sonrası ilaç tekrar listeye alındı.
● Tarsus’ta yapılması planlanan çimento fabrikası, bölgede yaşayan Onur Özdemir adlı vatandaşın başlattığı kampanya sonrasında iptal edildi.
● İTÜ Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin kademeli kapatılma kararı, öğrenci velisi Aysel Güzeldemirci tarafından başlatılan kampanya sonrası iptal edildi
● Seçim öncesi yoğun çalışma yapan Genç iklim aktivistleri, çok sayıda adayla yüz yüze görüşme gerçekleştirdi ve imzaların da verdiği güçle iklim krizine karşı aksiyon almak için 40 adaydan söz aldı.
● Ege Üniversitesi KYK Kız yurdunun yolu yıllardır ışıksızdı. Yolda tacize uğrayan öğrenciler, imza kampanyasıyla seslerini duyurdu ve yol aydınlatıldı.

İLK 6 AYA HAYVAN HAKLARI KONUSU DAMGASINI VURDU

2024’te en fazla imzalanan 5 kampanyasından 3’ü hayvan hakları alanındaydı. Eros isimli kediyi öldüren İbrahim Keloğlan’ın davası sonrası başlatılan #ErosiçinAdalet kampanyası 327 bin imzayla yılın şu ana kadarki en fazla imzalanan kampanyas oldu. Bu kampanyayı 289 bin imzayla sokak köpeklerinin toplatılıp sahiplenilmeyenlerin öldürüleceği bir yasanın tasarlandığı haberleri üzerine başlatılan “Katliama, Barınaklara Toplamaya Hayır” kampanyası izledi.
2024’ün İlk Yarısında En fazla İmzalanan 5 Kampanya Şu Şekildeydi:
1. Kedi Katili İbrahim Keloğlan Tutuklansın #ErosiçinAdalet: 327.475 imza
2. Katliama, Barınaklara Toplamaya HAYIR! #SokakHayvanlarıSahipsizDeğil.: 289.865 imza
3. Laik ve Bilimsel Eğitimi, Atatürk’ü ve Cumhuriyeti Yok Sayan Eğitim Programına Hayır! 60.788 imza
4. Hayvana Şiddete Hapis Yatarı Olan Cezalar Verilsin #HayvanHaklarıAnayasaya: 44.630 imza
5. 23 Aralık 2023 "Dünya Şehit Çocuklar Günü" olarak ilan edilsin. 44.265 imza

MUĞLA’DA BAŞLATILAN 3 KAMPANYA EN FAZLA İMZAYI TOPLADI

Muğla’dan başlatılan ve en fazla imzayı toplayan kampanyalar ise şunlar:


1-Akbelen'de Mücadele Maden Çalışması Son Bulana Kadar Devam Ediyor!

Akbelen Ormanı 24-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında tüm çabalara rağmen katledildi.
Ama biz nöbete ve mücadeleye devam ediyoruz. Çünkü Akbelen Ormanı hâlâ yasal olarak bir orman, çünkü hâlâ koruyacağımız zeytinliklerimiz, tarlalarımız, köylerimiz var.

Şu anda zeytinliklere ve evlerimize çok yakın mesafede aralıksız bir şekilde dinamit patlamaları ve maden çalışmaları devam ediyor. Duvarlarımızda yarıklar ve çatlaklar oluşuyor, can güvenliğimiz gözetilmiyor. Zeytincilik Kanunu’na göre zeytinliklerin 3 kilometre yakınındea hiçbir tesis ve faaliyet yapılamazken Akbelen’de kanunlar hiçe sayılıyor!

2-Ülkemizin en bakir koylarından olan Bodrum Cennet Koyu, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Cengiz İnşaat, Muğla‘nın Bodrum ilçesi Cennet Koyu‘ndaki 678 bin metrekarelik araziye villa ve otel inşaatına başladı.

Özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı 678 bin metrekarelik arazide inşaata başlayan Cengiz İnşaat, yaklaşık 100 villa ve Bulgari’nin işleteceği bir otel inşa edecek.

3’üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı ve koruma alanı içerisinde kalan bu alan, Akdeniz foku, çizgili yunus ve deniz kaplumbağalarının yaşam alanları ve bahsedilen yapılaşma bu canlıların yaşamını tehlikeye sokacak.

3-Marmaris orman yangınının hemen ardından, ağaçlar henüz tüterken, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Muğla Valiliği'nin, “Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devre mülk Projesi” için verdiği “ÇED gerekli değildir” kararının iptali zorunludur.

Marmaris Milli Parkı içerisindeki proje, Çevresel Etki Değerlendirmesine tabi olması gereken büyüklükte, entegre bir tesistir.

Projenin “Çevresel Etki Değerlendirmesinin” dışında bırakılması kararını kabul etmiyoruz.

Doğayı, yasa tanımaz şekilde yok etmeye kararlı “güçlü!” firmalar bilsin ki, baskı altına almaya çalıştığınız biz yaşam savunucuları, bu toprakları da, denizi de, doğayı da yasalarla ve yüreğimizle savunuyoruz”

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.