Şahidi Ortaokulu İspanya’ da Türkiye’yi temsil etti

Şahidi Ortaokulu İspanya’ da Türkiye’yi temsil etti
 MUHABİR
2023 yılında, Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Şahidi Ortaokulu’nun, Türkiye Ulusal Ajans tarafından 2023-2-PL01-KA210-SCH-000177947 No’lu, Erasmus+ “Digital Teacher for Digital Generations” projesi kabul oldu. Proje kapsamında ilk hareketlilik proje ortaklarından İspanya’da gerçekleştirildi. İspanya hareketliliğine Şahidi Ortaokulundan 3 öğretmen katıldı.

Okulu, Muğla’yı ve Türkiye’yi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Şahidi Ortaokul Okul Müdürü Savaş İzmir, “Erasmus+ kapsamında KA210 kodlu projemiz kabul oldu. Projemiz İspanya, Türkiye, Çekya, Fransa ve Polonya olmak üzere 5 ülkenin ortaklığıyla gerçekleştirilmektedir . 7 Nisan 2024’da başladı. Projemizin koordinatör ülkesi Polonya. Bir sene sürmesi planlanan projemizin hedefi ortaklık kapsamında toplam 40 öğretmenin dijital becerilerini ve yabancı dil becerilerini geliştirmek, deneyimlerini artırarak iyi uygulamaların paylaşılmasını sağlamaktır.” dedi.

Okul Müdürü İzmir şöyle devam etti:

“Erasmus+ “Digital Teacher for Digital Generations’ projemiz kapsamında yapılan 1. hareketlilik İspanya’nın Loeches bölgesinde gerçekleşti. Okulumuzdan, üç öğretmen bu hareketlilikte okulumuzu, şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etti. 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında, okulumuzdan Fen Bilimleri Öğretmeni Rabia Kullapcı, İngilizce öğretmenimiz Devrim Özdemir ve Matematik Öğretmenimiz Rabia Kırık'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Hareketlilik kapsamında hafta boyunca yapılan etkinliklere katılan grubumuz, ev sahibi İspanya ve katılımcı ülkeler Çekya ve Polonya'dan katılan ekiplerle ve Fransa’dan da bir uzman eğitimci ile kaynaştılar.”

AB DESTEKLİ VE HİBELİ

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve hibelendirilen Digital Teacher for Digital Generations isimli proje kapsamında gerçekleşen projenin birinci hareketliliğinde öğretmenlerin dijital bilgi, sosyal ve kültürel beceri ve birikimlerinin arttığına dikkat çeken İzmir, “Web2.0 araçlarına genel bir giriş yapılarak 8 farklı Web2.0 aracı tanıtıldı, uygulamalı eğitim yapıldı, öğrencilerle sanal olarak buluşarak onlara eğitim verildi ve ev sahibi okulda yapılan sınıf gözlemi ile eğitim sistemlerinin ve web 2 araçlarının derslerde kullanımını yerinde görülmesini sağladı. ” diye konuştu.

Okul ve Muğla ile ilgili sunum yaptıklarına da değinen İzmir, “UAX Universsidad Alfonso X El Sabio ‘da katılımcılara üniversitenin bölümleri tanıtıldı ve teknolojinin makro ölçülere vardığı günümüz modern bilişiminde yaşanan yeniliklerden bahsedildi. Bunun yanında İspanya ortağımız ile Madrid şehrinde kültürel gezi yapan grubumuzla güzel deneyimler kazanarak yurdumuza döndük” ifadelerine yer verdi.

Projenin fazla kitlelere ulaşmasını istediklerini kaydeden Okul Müdürü İzmir, “Projenin yürütülmesi kadar yaygınlaştırılması da çok önemli. Erasmus Programı buna çok önem veriyor. Bu vesileyle bizi destekleyen Dışişleri Bakanlığı’mıza, Muğla Valiliği’mize, İl ve İlçe Müdürlüğü’müze çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.