Dünya'dan Birol Bozkurt'un haberine göre, Merkez Bankası Eleştirisi: Eğilmez, Merkez Bankası'nın 20 yıldır yüzde 5 olan enflasyon hedefini bir kez bile tutturamadığını ve bütçe açığının da arttığını eleştirdi. Faiz oranlarının enflasyonu gerçekçi bir şekilde yansıtmadığını ve faizin tek başına ekonomiyi kurtaramayacağını savundu.

Bakanlık 2 bin 390 sözleşmeli personel alacak Bakanlık 2 bin 390 sözleşmeli personel alacak

Türkiye Neden Batmıyor?: Eğilmez, Türkiye'nin batmamasının nedenini yastık altındaki altın ve yurt dışı döviz rezervlerine bağladı. Türkiye'de 3.800 ton altın ve 100-150 milyar dolar döviz varlığının olduğunu ve bunun ekonomiyi ayakta tutan önemli unsurlardan biri olduğunu belirtti.

Eğilmez, Türkiye ekonomisinin 2024 sonunda yüzde 4 büyüyeceğini ve işsizlik oranının da yüzde 8.6 ile fena olmadığını söyledi.

Eğilmez, piyasa ekonomisinin gerekliliklerine dikkat çekerek, fiyat, faiz ve kur politikalarına müdahalenin olumsuz sonuçlarına işaret etti.

Eğilmez, Merkez Bankası'nın para politikasını gerektiğinde sıkılaştırması gerektiğini ve faiz oranlarının gerçek enflasyona göre belirlenmesi gerektiğini savundu.

Kaynak: Dünya