Muğla’nın Milas ilçesinde yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Sulak Alanına (Bargilya Tuzlası) yakın bir bölgede Ali Ağaoğlu tarafından kurulacak ve bedeli ise 17 milyar 792 milyon 044 bin 800 TL olan Turizm Kenti proje ile ilgili ÇED olumlu kararı, açılan dava sonrası iptal edilmişti.

Projeye 16 Mayıs 2023’te yeniden ÇED Olumlu kararı verilmişti. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası devam ediyor.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU’NUN AÇIKLAMASINA TEPKİ!

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında iş insanı Ali Ağaoğlu’nun Bodrum’daki inşaatını devraldıklarını belirterek, “4 bin tane villa yapacağız. Dünya Kupası’na katıldığımız takdirde bu evlerden futbolcularımıza vereceğiz” açıklamasında bulunması birçok kesimden tepki topladı.

MUĞLA SU İNİSİYATİFİ: “SÖZ KONUSU PROJE TFF'NİN DEĞİL, TFF BAŞKANI HACISMANOĞLU'NUN KİŞİSEL PROJESİDİR”

Muğla Su İnisiyatifi bugün yaptığı açıklamada, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun açıklamasına tepki göstererek basın açıklaması yayımladı. Muğla Su İnisiyatifi açıklamasında, “Ağaoğlu tarafından gündeme getirilen bu projeye neden olacağı ekolojik tahribat nedeni ile bölge halkı ve sivil toplum örgütleri tarafından yoğun olarak karşı çıkılmıştır. Söz konusu proje TFF'nin değil, TFF başkanı İbrahim Hacısmanoğlu'nun kişisel projesidir ve Ali Ağaoğlu'nun gerçekleştiremediği projeyi satın alarak sürdürmek istemektedir” ifadelerini kullandı.

NET HOLDİNG’DEN AÇIKLAMA!

Tepkiler üzerine Net Holding A.Ş. tarafından duyuru yayımlandı. Net Holding, Milas Projesi ile ilgili olarak Ağaoğlu Şirketler Grubu ile imzalanan sözleşmede herhangi bir değişiklik olmadığı, sözleşmenin aynı şartlarla devam ettiği duyuruldu.

Yapılan duyuru şu şekilde:

“Bilindiği üzere, Muğla ili, Milas ilçesinde bulunan arsa ve araziler üzerinde yapılacak Milas Projesi kapsamında, "Düzenlenme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Hasılat Paylaşımı Esasına Göre İnşaat Sözleşmesi" Net Şirketler Grubu ile Ağaoğlu Şirketler Grubu arasında 2006 yılında imzalanmıştır.  

Kredi kartı olanları ilgilendiriyor! Taksitler artık böyle ödenecek Kredi kartı olanları ilgilendiriyor! Taksitler artık böyle ödenecek

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Ekol TV'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" adlı programın bir bölümünde; Milas Projesi hakkında söylediği sözler ile ilgili yatırımcılarımızdan gelen sorulara istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması hasıl olmuştur. 

Milas Projesi ile ilgili olarak Ağaoğlu Şirketler Grubu ile imzalanmış olduğumuz sözleşmemizde herhangi bir değişiklik olmadığını, sözleşmemizin aynı şartlarla devam etmekte olduğunu belirtiriz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Muhabir: BERİTAN YÜCEL