ABD, Türk vatandaşlarına yönelik vize başvurularında kontenjanları azaltarak 2026 yılına kadar randevu vermeyi durdurdu. Schengen vizesi başvurularında ise ret oranları yüzde 20’ye yükseldi. Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde yaşanan sorunlar, vize süreçlerini olumsuz etkiliyor ve Türk vatandaşlarının yurtdışına çıkışlarını zorlaştırıyor. ABD ve AB ülkelerine seyahat etmek isteyen vatandaşlar, uzun bekleme süreleri ve yüksek ret oranlarıyla karşı karşıya kalıyor.

ABD, Türkiye’den yapılan vize başvurularında geçmişte sağladığı kontenjanları önemli ölçüde azalttı. Bu durum, Türk vatandaşlarının vize randevusu almasını zorlaştırarak, sistemin tıkanmasına yol açtı. Yüksek başvuru sayısına rağmen sınırlı kontenjanlar nedeniyle, 2026 yılına kadar ABD'ye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları, acil bir durum belirtmedikleri sürece en erken randevuyu 2026 yılının Ocak ayında alabiliyor.

Borcu olanlara son 3 ay verildi! Ödemeyenler artık kullanamayacak Borcu olanlara son 3 ay verildi! Ödemeyenler artık kullanamayacak


RET ORANI YÜZDE 20'YE ULAŞTI
Türkiye'deki vize sorunları, yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri ile birleşince, tatil tercihlerini yurt dışına yönlendirdi. Ege ve Akdeniz bölgelerindeki fiyatlar Avrupa standartlarının üzerine çıkarken, vatandaşlar ekonomik olarak daha uygun olan Balkan ülkelerine ve Avrupa Birliği üyesi ülkelere yönelmeye başladı. AB ülkeleri, artan başvuru sayısına yanıt olarak randevu tarihlerini yıl sonuna kaydırırken, ret oranlarını da yüzde 20’ye çıkararak tarihi bir seviyeye ulaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ