SİNEM KAPLAN- Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı hakkında basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Mücadele tarihimizden aldığımız güç ve kararlılıkla mesleğimizi ve haklarımızı savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Muğla Şubesi, Sınırsızlık Meydan’ında Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı hakkında basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, “Eğitim Sen Muğla Şubesi olarak, bizlere dayatılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın eğitim ve bilim emekçilerinin birleşik, örgütlü mücadelesiyle kırılabileceğine inanıyoruz” dedi.

“ÖĞRETMENİN YAŞADIĞI SORUNLARIN GÖRMEZDEN GELİNDİĞİ BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ”

Savran yaptığı açıklamada, “Öğretmenlik mesleğinin tarihte hiç olmadığı kadar değersizleştiği/değersizleştirildiği, mesleki itibarımızın ayaklar altına alındığı bir dönemde, Türkiye’nin dört bir yanında fedakârca görev yapan 1,1 milyonu aşkın öğretmenin yaşadığı mesleki, ekonomik ve sosyal sorunları görmezden gelindiği bir süreç yaşıyoruz. Haklarımızı ve Taleplerimizi yok sayan Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı, eğitim emekçilerinin karşı çıkmasına rağmen 1 Şubat Salı günü TBMM Genel Kurulu gündemine getirilecektir. Bilinmelidir ki iktidara sadık ve itaatkâr öğretmen arzusuyla şekillenen, bizleri ayrıştıran haklarımızı tırpanlayan, sınırlı iş güvencemizi bile ortadan kaldırmayı hedefleyen, özlük haklarımızı geliştirmeyen ve en önemlisi hazırlık süreçlerine öğretmenlerin aktif olarak katılmadığı bir kanunu öğretmenlerin kabul etmesi ve onaylaması mümkün değildir. Eğitim Sen, eğitimde ve toplumsal yaşamın her alanında oluşturulmak istenen karanlığı, fiili ve meşru mücadelesi sonucunda yırtarak, umudu örgütlemiş, eğitim ve bilim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olmuş, mücadeleci kimliğinden ödün vermemiştir. Mücadele tarihimizden aldığımız güç ve kararlılıkla mesleğimizi ve haklarımızı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaçakçıların tekneleri Sahil Güvenlik’in emrine verildi Kaçakçıların tekneleri Sahil Güvenlik’in emrine verildi

“EŞİT VE ÖZGÜR BİR ÜLKE YARATMAK İÇİN GELİYORUZ”

Eğitim emekçileri adına açıklama yapan Birdal Savran açıklamaya şöyle devam etti: “Eğitim Sen Muğla Şubesi olarak, bizlere dayatılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın eğitim ve bilim emekçilerinin birleşik, örgütlü mücadelesiyle kırılabileceğine inanıyoruz.  Bu nedenle Türkiye’nin dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçilerini, mesleğine ve haklarına yönelik saldırılara, krizin faturasının sırtımıza yıkılmasına karşı birlikte mücadele etmeye, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Dünyayı değiştirmek, eşit ve özgür bir ülke yaratmak için geliyoruz. Birlikte güçlüyüz, birlikte başarabiliriz.”

Editör: Gazete Muğla