Muğla’da son yıllarda yaşsadışı yollarla insan kaçakçılığı ile mücadelede önemli başarılara imza atılıyor. İnsan kaçakçılığından kullanılan iki yelkenli tekne ile bir bot mahkeme tarafından Sahil Güvenlik ekiplerine verildi. 
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık,  Valilik toplantı salonda düzenlediği toplantıda, 2024 yılının ilk 9 aylık döneminde Muğla’da yaşanan asayiş olayları hakkında, basın mensuplarını bilgilendirdi. Vali Akbıyık, göreve geldikleri günden itibaren Göçmen Kaçakçılığı ile mücadeleye ayrı bir önem verdiğine işaret ederek şu bilgileri verdi:
“Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerimiz insan kaçakçılarına adeta göz açtırmıyorlar. 2024 yılının ilk 9 aylık döneminde Düzensiz Göç ve Göçmen Kaçakçılığına yönelik 1044 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 14 Bin 648 göçmen ile  1083 organizatör yakalandı. İnsan kaçakçılarından 745’i tutuklandı. Yakalanan göçmenlerden 966’ı ise Muğla Göç İdaresi Müdürlüğümüz tarafından sınır dışı edildi ” dedi.
Vali Akbıyık, Muhabirimiz Kenan Gürbüz’ün sorusu üzerine,  İnsan kaçakçılığı ve başka suçlarda kullanılırken müsadere edilen Tekne, Yat başka araçların bir yasal prosedür doğrultusunda mahkeme kararıyla öncelikle kamu kurumlarımıza verilmesinin öncelikleri olduğunu söyledi.
Alınan bilgiye göre, İnsan Kaçakçılığından kullanılan iki yelkenli tekne ile bir bot mahkeme tarafından Marmaris’te Sahil Güvenlik ekiplerine verildi. Dalaman Milli Emlak Müdürlüğü ise 2 yelkenli tekneyi ihale ile 15 Ekim’de sattı.

Muğlalı kadınlar ‘Toprağa iz bırakan kadınlar’ programına katıldı Muğlalı kadınlar ‘Toprağa iz bırakan kadınlar’ programına katıldı

Whatsapp Image 2024 10 17 At 13.27.34 (2)

Whatsapp Image 2024 10 17 At 13.27.34 (1)

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ