Menteşe Belediyesi, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yerleştirilen, “Çöp ve Enkaz Bırakılması Yasaktır Çevremizi Temiz Tutalım ve Tutmayanları Uyaralım, Bu alanda Çadır Kurmak , Kamp Yapmak ve Her Türlü Ateş Yakmak” yasak yazan uyarı tabelalarının altına da tatilciler tarafından çöp bırakıldığı görüldü.

whatsapp-image-2024-09-02-at-09-53-11.jpeg

Muğla’da festival coşkusu Muğla’da festival coşkusu

Muğla’nın ve Türkiye’nin Doğal güzellikleri ile ünlü Akbük koyları adeta çöplüğe döndü, koylarda biriken çöpleri daha çok günübirlik tatilcilerin geride bıraktığını ifade eden Akbük’teki işletme sahipleri, tatilcileri çevre konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorlar.
Turkuvaz Mavisi koyları ile ünlü Akbük sahili ve bölgede bulunan ormanlık alanlar bugünlerde tatilcilerden geriye kalan çöp ve atıklarla gündeme gelmeye başladı. Bölgede tatil yapan vatandaşların Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e ulaştırdığı görüntülerde Dünya Ünlü, koyun adeta çöplüğe döndüğü görülüyor.
Bölgede tatil yapan günübirlik tatilcileri uyarmak için bölgeye geçtiğimiz yıllarda Menteşe Belediyesi, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yerleştirilen, “Çöp ve Enkaz Bırakılması Yasaktır Çevremizi Temiz Tutalım ve Tutmayanları Uyaralım, Bu alanda Çadır Kurmak, Kamp Yapmak ve Her Türlü Ateş Yakmak” yasak yazan uyarı tabelalarının altına da tatilciler tarafından çöp bırakıldığı görüldü.

whatsapp-image-2024-09-02-at-09-53-11-2.jpeg


İŞLETME SAHİPLERİNDEN DUYARLILIK ÇAĞRISI
Dünyaca Ünlü Akbük, koyunda bulunan otel, apart ve su sporları işletmecileri ise koylarda biriken çöpleri, bölgeye gelen tatilcilerin geride bıraktığına işaret ederek, “Bölgede bulunan işletmeler çöplerini her gün çöp konteynırlarına bırakıyorlar. Belediye ekipleri de her sabah gelip çöpleri alıyorlar. Bölgede çadır ve karavanlarla tatil yapan günübirlik tatilcileri yetkililerin bu konuda uyarması lazım” dediler.

whatsapp-image-2024-09-02-at-09-53-11-1.jpeg

MENTEŞE BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA
Menteşe Belediyesi tarafından gönderilen açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Menteşe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce İlçemizin gözde turizm noktalarından Akbük Koyunda işletme ve parsellerin ortak noktaları ile geçiş güzergâhlarına çöp konteynerleri konumlandırılmış ve söz konusu noktalardan periyodik olarak çöp toplama işlemleri gerçekleştirilmekte olup, turizm sezonu olması sebebiyle gerçekleşecek yoğunluk göz önünde bulundurularak programa ek seferler ilave edilmiştir.
Bununla beraber; Akbük Koyunda yer alan kamp alanları ve parsellerin mevcut kadastral veya imar yolu bulunmaması ve arazi koşulları nedeniyle çöp kamyonu ve araç ulaşımının sağlanamadığı noktalara sefer düzenlenememekte olup; gerek bölge sakinleri ile işletmecilerimizin, gerekse de doğası, denizi ve yeşiliyle ender güzellikte olan Akbük bölgemize tatil yapmaya gelen misafirlerimizin çöplerini ortak noktalara konumlandırılan konteynerlere bırakması büyük önem arz etmektedir”

Editör: Gazete Muğla