Türkiye bu duruma sessiz kalmayıp, her platform da insanlık vahşeti ve soykırım karşısın da yoğun mücadele vermektedir. Türkiye, Selçuklu ve Osmanlı Devletlerin devamı olması ile kendi kadim Medeniyet tarih birikimi ve misyonu gereğince, İNSANI yaşatan ve İnsanı merkeze alan bir sistemi elbet de kuracak güçtedir.

Türkiye Yüzyılı stratejik perspektif yaklaşımı ile Dünya’nın ilk on büyük ekonomisine girmek için her alanda yoğun ve gayretli çalışmalar yapmaktadır.

Küresel yapı, Türkiye’nin güçlenmemesi için, blok denkleminden özellikle uzak tutmaktadır. Türkiye’de tıpkı İngiltere’nin yaptığı gibi DOĞU ve BATI bloğu ile ticari ilişkilerini geliştirirken, bir yanda da kendi İNSAN merkezli daha Adil BİR Ekonomik bloğunu zorluklara rağmen kurmaktadır.

Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’ın, son bir hafta içinde BRICS üye ülkeler ekonomik işbirliği topluluğuna, Doğu Ekonomik Bloğu’na resmi üye olarak girmek için ÇİN giderek talep etmesinden sonra, Türkiye ekonomik BLOK olarak tarafını net olarak artık seçmiştir.

BRICS ülkeleri, ekonomik iş birliklerin yanında, kendi aralarında kendi para birimleri ile ticaret yapması ve yeni ödeme araçları ile DOLAR devre dışı bırakması, bir güç olarak BATI ekonomisi karşısında ciddi bir potansiyel olarak ortaya çıkmıştır.

Türkiye’nin bu alandaki ilk etkili çalışması, gözlemci ülke olarak toplantıları zaten aktif takip etmekteydi. Türkiye’nin BRICS ekonomik topluluğuna resmi üye olarak talep etmesi, Dünya ekonomik dengelerini, elbette köklü olarak değiştirecek potansiyeldedir.

Dünya’da son dönemdeki gelişmelere bakıldığın da, artık şu kesin olarak görülmektedir. Özellikle ABD’nin DOLARI altın karşılığı olan Bretton Woods anlaşmasını 1971 yılında altın karşılığını kaldırarak, Doları yıllarca karşılıksız olarak bastılar.

ABD, 1974 yılında Suudi Arabistan ile yaptığı PETRO DOLAR anlaşması ile Dünya’daki ülkeleri, DOLARI silah gücü ile petrol almaları konusunda mahkum ederek, karşılığı olmayan paranın zorunlu talebini oluşturdular. Yıllarca ABD sınırsız olarak karşılıksız para basarak, bu şekilde büyük güç elde etmişlerdi.

Suudi Arabistan, BRICS ekonomik işbirliği içinde olması ile ABD ile yapılan 1974 deki 50 yıllık süreli anlaşmayı, tek taraflı olarak devam etmeyeceğini ve bitireceğini beyan etti. PETRO DOLAR artık tarih olma noktasında, Suudi Arabistan BRICS desteği ile ciddi olarak irade ortaya koydu.

BRICS ülkelerin kendi paraları ile ticarette değişim yapma kararı almaları ile zaten DOLAR önceki yıllarda devre dışı bırakma iradesini ortaya koydular. ABD elbette bu gücü bırakmak istemeyecektir. Kendi gücünü devam ettirmek için elinden gelen tüm gücünü ortaya koyacaktır. Bu da Dünya’da büyük savaşlara yol açacağı acı bir gerçektir.

DÜNYA’DAKİ EKONOMİK SİSTEM DEĞİŞİMLERİ, HER ZAMAN SAVAŞLAR İLE GÜÇLÜ ÜLKELER TEMELİNDE ŞEKİLLENİR.

The Ekonomist dergisinin son kapağında WAR olarak kırmızı renkte ve AI ile betimlemesi gelecek savaşların YAPAY ZEKA temelinde, 21.Yüzyıl dinamikleri stratejisin de şekil değiştireceği gerçekliğinde olacağını belirtmiştir. Daha önceden de KAPİTALİZM çökeceğini açıkça belirtmişlerdir. 20 yüzyıl ekonomik kavramların artık biteceğini belirtmiştir.

21.Yüzyıla girdiğimiz bir zaman da zaten DÜNYA’da büyük EKONOMİK DEĞİŞİM SAVAŞLARI yıllarca devam etmekteydi. Şu an Türkiye’nin taraf olduğu DİJİTAL PARA EKONOMİ sistemi galip gelmektedir. Şu an geldiğimiz nokta artık geri dönülemez bir sıcak çatışma noktasına dayanmıştır.

Türkiye bu Dünya’daki ekonomik sistem güç değişimde, kendi iradesini DOLARI yani BATI ekonomik bloğunu artık bırakarak, güçlü bir şekilde yeni oluşan DİJİTAL PARA EKONOMİ temelindeki DOĞU BLOĞU ekonomik küresel yapı ile birlikte olacağını BRICS ile artık kararını açıkça vermiştir.

Türkiye’nin tarihi gönül coğrafyasındaki ülkeler başta olmak üzere, kendi kurduğu önceki ECO Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Türk Dünyası ve Türk Devletleri Teşkilatı ile temellerini sürekli güçlü bir şekilde atmaktadır. Ayrıca Dünya’da artık bir daha sömürü istemeyen ve daha Adil BİR Ekonomi bekleyen ülkelerinde, Türkiye’yi lider ülke görmesi ile Dünya Ekonomik dengelerini kendi ekseninde değiştirecek potansiyeldedir.

DÜNYA İNSANLARI, GAZZE’DE YAŞANAN İNSAN VAHŞETİNE VE SOYKIRIMINA İNSAN OLMA VİCDANI İLE ARTIK DUR DEDİ.

İNSANLARIN VE ÜLKELERİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ, DAHA ADİL BİR DÜNYA İSTENMEKTEDİR.

Türk Milletin kadim kendi özü, Medeniyet kültürü temelinde birleşmesi, Dünya siyasi dengelerini köklü değiştirecek ve bölgenin de güç merkezi haline gelmesini de her alanda etki edecektir. İlk etapta 450 Milyonluk TÜRK DÜNYASI ile birleşmesi etkilerini şimdiden her alanda fazlası ile göstermektedir.

Türkiye yine kendi TÜRK Ekonomik İşbirliğini, TÜRK DÜNYASI ile güçlendirdikten sonra, yine gönül coğrafyasındaki, İSLAM ÜLKELERİNİ, D8 temelinde merhum Erbakan Hocamın projesi olarak bu ülkeler ile birleştirecektir. Özellikle son dönemde D8 ülkeleri ile ekonomik potansiyel stratejik toplantılar düzenlenmekte, aktif edilmekte ve her alanda canlanması sağlanılmaktadır.

ADİL BİR DÜNYA’YI VEREBİLECEK TEK GERÇEK İSLAM’DIR.

Türkiye İNSAN merkezli kendi Vakıf Medeniyet birikimini, kendi Adil Ekonomik bloğunu bölgesel ticaret merkezi ve enerji koridoru olma yolunda attığı adımlarla her alanda güçlü bir şekilde çalışarak kurmaktadır.

Küreselciler Türkiye’nin bu yapısını bildiği için, TÜRK İSLAM DÜNYASI üzerindeki etkinliğinin artmasını istemiyorlar.

Adaleti ve Hakkı, Dünya’da sağlamasını özellikle istemiyorlar. Kendi FAİZLİ Sömürü düzenleri için bu gelişmeyi bir tehdit olarak algılıyorlar.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR, ALLAH’IN İZNİ İLE BUNU ASLA BAŞARAMAYACAKLAR, GALİP GELECEK İSLAM’DIR.

Türkiye coğrafi stratejik yapısı ile Doğu ve Batı bloğun tam merkezindedir. Ticaret yolların en ucuz ve kısa güzergahı yolu üzerinde olması, elini her alanda güçlendirmektedir. Dünya üzerinde, yeni sistem ile şekillenen, yeni ticaret yolları, lojistik merkezleri, havalimanları, demiryolları, deniz limanları ile yeni ipek yolu güzergahının tam geçiş yolu merkezindedir.

Türkiye'nin bu yapısı ile küreselciler kendi çıkarları nedeniyle, Türkiye’yi bu senaryonun dışında bırakarak güçlü olmaması yönünde sürekli İÇ SİYASETTE sorun alanları geliştiriyorlar. İç siyasi yapımızı sürekli parçalayarak akla hayale gelmeyecek yeni oyunlar kurulmasını sağlanıyorlar.

Türkiye’nin içyapının her alanda zayıflatılmasını, diğer birçok yine iç siyaset sorun alanları geliştirerek EKONOMİ konusun da olduğu gibi yıpratma ve zayıflatmaya her alanda yine acımasızca gitmektedirler. EKONOMİ ile İnsanlarımızı bilinçli olarak yıpratarak yıldırmaya çalışmaktadırlar.

BATMAKTA OLAN FAİZLİ KAPİTALİST REFLEKSLE ALINAN, EZEN, SIKAN BU EKONOMİK POLİTİKALARINDAN VE KARARLARINDAN, ACİLEN BİR AN ÖNCE GERİ DÖNÜLMELİDİR.

ÜLKE İNSANLARIMIZ, EKONOMİK OLARAK ACİLEN RAHATLATILMALIDIR.

Küreselciler bir yandan İÇ SİYASETE müdahaleler ederken, kendi oyunları temelin de DIŞ SİYASET hedeflerinde, TÜRKİYE’ yi bölge de kendilerine çok büyük bir engel olarak görmekteler.

Yıllarca iç ve dış terör örgütleri ile yıpratmaya gitmişlerdir. Türkiye’nin etkin iç ve dış siyaseti ile bunu başaramamışlardır. Şu an etrafımıza sürekli askeri yığınak yaparak, kontrolü bırakmama mücadelesi vermektedirler.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR, EKONOMİK OLARAK BİZİ ZOR DURUMDA BIRAKSALARDA, ALLAH’IN İZNİ İLE YİNE BUNU BAŞARAMAYACAKLARDIR.

Türkiye bölgesinde, Anadolu başta olmak üzere İNSAN merkezli Adalet, Hak ve Liyakat temelinde, kendi daha Adil BİR Ekonomik bloğunu kuracaktır.

Yıllarca sömürülen, kan, gözyaşı, zulümlerle acılar yaşatılan gönül coğrafyasında, Asya, Afrika, Avrupa, Ortadoğu, Kafkaslar, Yakındoğu ve Balkanlar da yıllarca akan bu gözyaşlarını, zulümleri ve yoksullukları zaman içinde her alanda bitirecektir.

Türkiye kadim tarihi Medeniyeti ile her şeye rağmen İNSAN merkezli yapısı güçlü bir şekilde var olacaktır. Dünya’da ezilen zulmedilen acı çeken tüm İnsanlık mazlumlarına dil, din, ırk ayrımı yapmadan her alanda yine güçlü bir şekilde sahip çıkacaktır.

Sevgi Muhabbet ve Dua ile kalın İnşallah

NurHan Keleş