Meteoroloji açıkladı! Muğlalılar dikkat bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji açıkladı! Muğlalılar dikkat bugün hava nasıl olacak?

Sevil OLUÇ- Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne bağlı mahallelerde yapılan, halkın devlet yetkililerine isteklerini ve sorunlarını ilettiği ‘Kent Güvenliği Huzur Ve Güven Toplantısı’ bu defa Bağyaka Mahallesi’nde yapıldı.

Menteşe’de her ay farklı bir mahallede gerçekleştirilen ve vatandaşların isteklerini ve sorunlarını devlet yetkililerine birebir iletebildikleri ‘Kent Güvenliği Huzur Ve Güven Toplantısı’ bu defa 351 nüfuslu Bağyaka Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Menteşe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Caner Yıldız, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz, Menteşe İlçe Jandarma Komutanı Gürcan Özdilek, Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmet birimleri temsilciler, Menteşe Belediyesi hizmet birimleri temsilcileri, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü temsilcileri, Muğla Menteşe Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü temsilcileri, Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü temsilcileri, AYDEM Muğla Bölge Müdürlüğü temsilcileri, çevre mahallelerin muhtarları ve Bağyaka halkı katıldı. Toplantıda Bağyakalılara isteklerini ve sorunlarını soran Kaymakam Caner Yıldız, vatandaşlarla yakından ilgilendi. Bağyakalılar söz alarak; mahallenin eski camisinin Kur’an kursu olması, mahalle yollarının genişletilerek asfaltlama yapılması, pazaryeri düzenlemesi, düğün salonunun düzenlenmesi, yayladaki evlerine elektrik ve su şebekesi döşenmesi, mahallede 4 noktaya güvenlik kamerası yerleştirilmesi, yolcu minibüslerinin güzergahları üzerinde 5-10 dakikalık mola vermesi, mahalleden Muğla’ya giden sabahki ilk yolcu minibüsünün direkt olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne uğraması, mahalledeki çocuklar için oyun parkı yapılması, mahallenin kaynak suyu olan Kocapınar suyuna çevre düzenlemesi yapılması gibi isteklerini ilettiler. Kaymakam Caner Yıldız, mahalle halkının isteklerini not alarak imkanlar doğrultusunda isteklerinin yerine getirileceğini söyledi.

Toplantı sonrası, mahallelilerin ilgilenilmesini istedikleri yerler gezilerek, sorunlar yerinde gözlemlendi. Ardından Kaymakam Yıldız ve beraberindekiler köyün düğün salonuna giderek, salonun  tuvalet kısmındaki su ve eklentilerini yaptıran Bağyaka halkından Abdullah Aktaş’a teşekkür plaketi verdiler.

Editör: Gazete Muğla