Muğla TEK Koleji Rusya’da Türkiye’yi temsil edecek Muğla TEK Koleji Rusya’da Türkiye’yi temsil edecek

Muğla’nın Menteşe İlçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan İlçesine bağlı Deştin Mahalleleri arasında inşaatına başlandığı öğrenilen, “ÇED olumlu” raporu alan ve Menteşe Belediyesi tarafından ruhsatı verilen Çimento Fabrikasına karşı çevrecilerin direnişi sürüyor.
Geçtiğimiz günlerde CHP Grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen çevreciler, fabrika için verilen ÇED olumlu raporu ve CHP’li Menteşe Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatı hakkında görüşmüştü.
Görüşme sonunda Kılıçdaroğlu’nun yapı ruhsatı veren Menteşe Belediyesi ile çözüm için görüşeceklerini belirtmiş ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, milletvekilleri ve Menteşe Belediyesi avukatları ile köylülerin avukatlarının bir araya geleceği, ruhsat iptali için hukuki bir çözüm bulunmasına yönelik toplantı yapılması kararlaştırılmıştı.
Çevreciler, bugün akşam saat 19.30’da İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan toplantı için bir araya gelerek Öztunç’u bekledi.
Muğla’ya gelmek için Ankara’dan yola çıktığı öğrenilen Öztunç’un uçağının rötar yapması sonucu toplantı ertelendi. Öztunç, 27 Mayıs Cuma günü çevreciler ile saat 12.00’da CHP Muğla İl Başkanlığı binasında bir araya gelecek.
MUÇEP Menteşe Meclisi tarafından konuya ilişkin açıklama yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Meclise gidip Milletvekillerimizle görüşmüştük. Çeşitli notlar aldırarak dertlerimizi, neden bu çimento fabrikasının yapılmaması gerektiğini anlattık. Arkasından Menteşe Belediyemizin vermiş olduğu ruhsat için CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük. Görüşmemizde çıkan sonuç CHP Doğa Hakları Ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un da katılım göstereceği ve Muğla'da avukatlarımızla birlikte gerçekleşsek çözüm bulma toplantısıydı. Belediye avukatları ve davaya müdahil olan kişiler ve kurumların avukatları toplanıp ortak akılla belediyelerimizin iptali için uğraştığı sakat ÇED'e dayanılarak verilen bu yüzden kendisi de sakat doğmuş yapı ruhsatını nasıl iptal edebileceklerini konuşacaklardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un uçağının rötar yapmasından kaynaklı olarak toplantının 26 Mayıs Perşembe 19:30 Konakaltı Kültür Merkezinde değil 27 Mayıs Cuma günü saat 12:00 de CHP il başkanlığı binasına alındığını öğrenmiş bulunmaktayız. Konakaltında toplantı yapılmasını bekleyen Muğlalılar, yaşam savunucuları, çevreciler olarak bizler, sorun yeterki çözülecek olsun nerede olursa olsun toplanırız. Muğla’mızı korumak, çimento fabrikası felaketini önlemek istiyorsak belediyemizin verdiği yapı ruhsatı muhakkak iptal edilmelidir. Başka çözüm yok. Yeterki çözüm iradesi sürsün. Bu yüzden yarinki toplantıya katılacağız ve herkesi saat 12:00’de Muğla CHP il başkanlığı binası önüne bekliyoruz.”

Editör: Beritan Yücel