Muğla’da 50 yıldır faaliyet gösteren Kireç Sanayi ile birlikte 10 Aralık 2019’da Ayfa Beton’un da lisansı iptal edildi. Ayfa Beton’un tekrar faaliyet göstermesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görüş bildirdiği öne sürüldü.

Sinem Korkmaz

Kireç Sanayi ile birlikte 10 Aralık 2019’da Ayfa Beton’un da lisansı iptal edildi. Lisansı iptal edilen Ayfa Beton yetkililerin sürdürdüğü girişimler sonucu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bakanlıktan “Ayfa Beton Çevre İzin Sürecine Yeniden Başlatılması” ilgili görüş bildirdiği öğrenildi.

KADEM'den kadın cinayetlerine tepki açıklaması KADEM'den kadın cinayetlerine tepki açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden gönderilen görüşte herhangi bir imar sorunu olmadığı, konunun Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda olduğu bildirildi. Edinilen bilgiye göre görüş yazısının ardından Ayfa Beton’un tekrar faaliyete geçmesi söz konusu olacak.

Öte yandan; “Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Muğla 2. İdare Mahkemesi’ne de gönderildiği öğrenilen 07.04.2020 tarihli yazıda ruhsatın mevzuata uygun olarak düzenlendiği ve imar yönüyle herhangi bir yasal engel olmadığının belirtildiği öğrenildi.

“ÇALIŞANLAR İŞSİZ KALACAK”

Ayfa Beton’un faaliyete tekrar geçmemesi halinde, işten çıkarma yasağı kalktığında çalışan personellerin işsiz kalarak mağduriyet yaşayacağı öğrenildi.

Editör: Gazete Muğla