TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı aynı zamanda TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik, Muğla’da düzenlenen 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı etkinliklerinde sendika olarak, alanı terk etmelerine ilişkin bir basın açıklaması yayımladı.

Selçuk Özdağ: “Bu  bir çöküntü dönemidir” Selçuk Özdağ: “Bu bir çöküntü dönemidir”

“İSTİKLAL MARŞI OKUNMASIN KARARI 1 MAYIS COŞKUSUNU GÖLGEDE BIRAKMIŞTIR”

Mitinge katılım sağlayan başta Sendikalar olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ısrarla İstiklal Marşının okunmasını talep ettikleri halde, tertip komitesini almış olduğu karardan vazgeçiremediklerini belirten Başkan Erçelik, saygı duruşundan sonra, İstiklal Marşı’nın okunmaması üzerine Muğla TÜRK-İŞ olarak miting alanını terk ettiklerini ifade etti.

Başkan Erçelik konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“TÜRK-İŞ’e bağlı Muğla’da faaliyet gösteren Sendikalar olarak bu yıl 1 Mayıs’ı kendi kentimizde, Muğla’da kutlama kararı aldık. Ancak tertip komitesinin Miting alanında “İstiklal Marşı okunmasın” kararı 1 Mayıs coşkusunu gölgede bırakmıştır. Bu karar üzerine bizde TÜRK-İŞ’e bağlı Sendikalar olarak, Muğla Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızı okuyarak yürüyüş kortejine katılma ve miting alanına gitme kararı aldık. TES-İŞ, MADEN-İŞ, BELEDİYE-İŞ, TEZ-KOOP-İŞ, HARB-İŞ Sendikaları başta olmak üzere birçok sendika, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve tertip komitesiyle birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra 1 Mayıs kortejine katılım sağlanmış ve miting alana kadar yürünmüştür. Yürüyüş esnasında ve alanda ‘Emeğe uzanan eller kırılsın’, ‘Zeytin de bizim Kömür de bizim’, ‘İşçiyiz haklıyız kazanacağız’, ‘Yatağan İşçisi Direnişin Simgesi’, ‘Yaşasın 1 Mayıs işçi bayramı’ sloganları atılmıştır. Bu ülkenin bağımsızlığı için emperyalist ülkelerle savaşmış, canlarını feda etmiş Atatürk ve silah arkadaşları için İstiklal Marşı okunmasının ne gibi bir sakıncası olduğunu anlamış değiliz.”

İstiklal Marşı konusunu kamuoyunun takdirine bıraktıklarını söyleyen Başkan Erçelik, “Muğla 1 Mayıs Mitingine katılan TÜRK-İŞ’e bağlı Sendikaların Başkan, Yönetici, Temsilci ve Üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum ve tüm Dünya’da ve ülkemizde olduğu gibi bölgemizdeki işçi sınıfının, birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlar, saygılar sunarız. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın İşçilerin Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü” ifadelerine yer verdi.

HABER:GÜZİDE KASIM