SİNEM KORKMAZ- Avustralya yangınlarla mücadele ediyor. 2019’un eylül ayından bu yana orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim alanlarına da sıçrayan yangınlar nedeniyle, bir kıta alev alev yanıyor.

Avustralya’yı etkisi altına alan ve uzun zamandır  süren yangın kontrol alınamadı. Orada yaşayan insanların yanı sıra, vahşi yaşam ve doğa çeşitliliği de yangından etkileniyor. Ormanda yaşayan onlarca canlının yangından etkilenmiş halleri her geçen gün daha fazla gündeme geliyor.

Çevre ve Orman Derneği Başkanı Rıdvan Söylemez Avustralya’da yaşanan yangına duyarsız kalmadı. Söylemez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yardım çağrısında bulundu.

İYİ Partili Ergun, Göcek tünelini sordu İYİ Partili Ergun, Göcek tünelini sordu

Avustralya’da ciğerimiz yanıyor ifadelerini kullanan Söylemez; “Haftalardır devam eden Avustralya yangını, 100 Binlerce İnsanın yer değiştirmesine ve Milyonlarca Hayvanın ölümüne sebep olmuştur. Vatandaşlarımızdan istirhamımız Ülkemizde de böyle bir durumun yaşanmaması adına doğamıza ve çevremize sahip çıkmamızdır. Dünya Liderliğine yürüyen, Mazlumun ve Ümmetin Savunucusu Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın ve Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli' nin Avustralya 'da ki yangın için yardım ellerini uzatmaları ve bu ateşe su dökmelerini temenni ediyoruz.” dedi.

Editör: Gazete Muğla