700 bin kamu işçisine %10 Refah Payı hesabı çıktı!

700 bin kamu işçisine %10 Refah Payı hesabı çıktı!
Takvim’in haberine göre, Kamu işçileri, Mayıs ayında gerçekleştirilen Kamu Toplu İş Sözleşmesi'nden bu yana yaşanan ücret farkı amacıyla ek zam talebinde bulundu. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay liderliğinde 700 bin kamu işçisi, taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a iletti. Peki, kamu işçisine ek zam gelecek mi 2024? 700 bin kamu işçisine refah payı verilecek mi?

TÜRK-İŞ, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolu'nda değişiklik taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a iletti. TÜRK-İŞ'in sunduğu talepler arasında, "sözleşme başlangıç tarihlerinin ocak ayına çekilmesi" ve "kamu işçisine refah payı verilmesi" yer alıyor.

KAMU İŞÇİSİ İÇİN REFAH PAYI PAZARLIĞI

SSK, Bağ-Kur emeklilere zammın kesinleşmesinin ardından Türk-İş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'la görüşerek 700 binden fazla kamu işçisi için refah payı talep etti.

Mayıs 2023'te imzalanan toplu iş sözleşmesi ile en düşük kamu işçisi ücretinin 15 bin liraya çıkarıldığını belirten Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Yılın ilk 6 ayında yüzde 45, ikinci altı alında yüzde 15 artış yapıldı.

Bir elektrik işçisiyle teknisyen arasında yaklaşık 18 bin lira ücret farklılığı var" dedi.

Kamu işçilerinin taleplerinin ardından Bakan Işıkhan, bu hafta işveren sendikası TÜHİS'le görüşecek.

2024 İLAVE TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN, HANGİ AY YATACAK?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; kamu işçilerine 2024'te yapılacak ek ödemenin ilk yarısı 26 Ocak, ikinci yarısı ise 5 Nisan'da verilecek.

Devlet ve bağlısı yerlerde çalışan işçilere ilave tediye yapılmasına ilişkin 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere ek ödeme tarihlerini belirleyen Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre; bu kapsamdaki kamu işçilerine 2024'te verilecek ilave tediyenin birinci yarısı 26 Ocak'ta, ikinci yarısı 5 Nisan'da ödenecek.

Bu işçilerden maden işletmelerinin özellikle yeraltı işlerinde çalışanlarına ise 2024'te yapılacak ilave tediyenin tamamı 23 Aralık'ta verilecek.

700 bine yakın kamu işçisi toplu sözleşmeye göre; 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 10 artış, artı enflasyon farkı alacak.

İkinci 6 ayda ise yüzde 10 artı enflasyon farkı kadar artış yapılacak.

İşçilerin beklentisi bu oranların ek protokolle güncellenmesi yönünde.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 5223 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum