23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

Özbekistanlı öksüz Mubina artık duymaya başladı Özbekistanlı öksüz Mubina artık duymaya başladı

Menteşe’de ulusal egemenliğin 102. kuruluş yıl dönümü kutlama programı Atatürk İlkokulu’nda tüm okulların katılımı ile yapıldı.

snm-3155.jpg

Programa Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, diğer protokol üyeleri, STK temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

22 Nisan Cuma günü Kortej yürüyüşü ile başlayan program, 23 Nisan Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

snm-3204.jpg

Akabinde Atatürk İlkokulu’nda devam eden kutlama programı İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasıyla başladı.

İl Müdürü Çay konuşmasında, “23 Nisan 1920, özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden diriliş muştusudur. Yüce meclisimiz ülkenin içinde bulunduğu bu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güç ile istikrar mücadelesini başarıyla sonlandırmış, bir tarih yazmıştır. Bu vesileyle ezelden beri hür yaşayan aziz milletimiz, ebediyete kadar hür yaşayacağını, tüm dünyaya ilan etmiştir. Millî mücadelemizin büyük önderi, millet iradesinin tecelli ettiği böylesine değerli bir günü çocuklarımıza armağan ederek, adeta taçlandırmıştır. Sevinç ve gurur ile kutlandığımız bu bayram Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, geleceğin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi, onlara duyduğu sevgiyi ve güveni ortaya koymaktadır. 23 Nisan; sevgiye, dostluğa, kardeşliğe, bilime, teknolojiye açılan aydınlık bir kapıdır” ifadelerine yer verdi.

Müdür Çay’ın konuşmasının ardından, anasınıfı, ilkokullar ve ortaokullar kategorisinde yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Muğla İl Milli Eğitim Müdü​​​​​​​​​​​​​​rü Emre Çay tarafından ödülleri verildi.

Program öğrencilerin halk oyunu gösterisi, toplu fotoğraf çekimi ve etkinliklerle devam etti.

snm-3186.jpg​​​​​​​

Editör: Gazete Muğla