Suikast timinde görevli MAK Astsubayı Erkan Çıkat, “Marmaris’e gitmeden önce Taner binbaşının emriyle helikopterde bulunan MG 4 için 15 bin civarında mermi yükledim.MG4’ün sorumlusu Selman Çankaya idi. Ben Zekeriya Kuzu’ya hayran olduğum için MAK timine kadıldım. Biz kendine şef derdik” dedi. Çıkat “ emniyette ve savcılıkta Sönmetateş tarafından kandırıldım diye ifadem var. Ben bunu kasul etmiyorum. Kandırıldığımı hiçbir zaman söylemedim” dedi. Erkan Çıkat, ifadesinde kendilerinin devlet tarafından öldürülmesi olduğunu söyleyince mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, “Burada kişilerin yoklunda böyle konuşmayın. Devlet sizi öldürmek isteseydi sonra da öldürürdü” dedi.

Mermileri Yükledik

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişiminin duruşmasında darberci askerlerden Erkan Çıkat ilginç ifadelerde bulundu. Erkan Çıkat “ 15 Temmuzda da bayram izninden yeni dönmüştük.  Olay gönü Taner binbaşı terör elebaşısının alınacağını söyledi. Daha sonra Özel Kuvvet timleri geldi. Malzemeleri kuşandılar. Sıkıyönetim ilan edildiğini duydum. Bunu arkadaşlardan öğrendim. Taner Binbaşı depodan mermi almamazı söyledi. Bende bir arkadaşımla depoya gidip helikopte bulunan MG4 için 15 bine yakın mermi aldık. Helikopterdeki MG4’in sorumlusu Selman Çankaya idi. Daha sonra mermerileri yükledik” dedi.

MSKÜ'de  “tacizci hoca” üniversiteden atıldı! MSKÜ'de “tacizci hoca” üniversiteden atıldı!

Polise Kelipçeyi Ben Takdım

Erkan Çıkat “Helikopter binerek hareket ettik. Bir yere vardık, geldiğimiz yerin Marmaris olduğunu sonradan öğrendim. Otelde gelen iki polisten birini ben kelepçeledim. Hatta kelepçenin fazla sıkı olmamasına bile kontrol ettim. Bana getirilen polisler sağlıklı idi. Darp görmedim, darp da etmedim. Ancak bölgede karşılıklı ateş oldu. Bir süre sonra kırsala gelince polislerin ateşi hızlandı. Polis ile karşılaştığımızda olayın terör operasyonu olmadığı belli oldu, ama net olarak anlayamadım.. Daha sonra ormana kaçtık. Bir süre sonra açlık ve susuzluk baş gösterince sıkıntı yaşadık. Bizim niyetimiz öldürmek değildi. Bu nedenle kaçtık. Polislerin paralarının alınmasıyla bir ilgim yok. Ben de 65 lira para vardı. Onu paylaştık” dedi.

Bizi Öldürüp Vatan Haini İlan Edeceklerdi

Erkan Çıkat İfadesinde “Benim kanaatim bizi orada infaz edip bizi vatan haini ilan edeceklerdi” deyince mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, “Kişilerin yokluğunda burada böyle konuşmayın. Müdahale etmek durumundayım. Devlet sizi isteseydi sonra da öldürürdü’ diye cevap verdi.

Zekeriya Kuzu Hayranıydı

Çiğli Üs imamı olarak bilinen paşa lakaplı Zekerayi Kuzu’yu sevdiğini ve hayran olduğunu söyleyen  Erkan Çıkat “ Zekeriye Kuzu’yu sevdiğim ve hayran olduğum için MAK timine katıldım. Biz kendisine her zaman şef derdik. Paşa denildiğini hiç duymadık.Ben Emniyette ve savcılıkta Sönmezateş tarafından kandırıldık diye bir ifade vermedim. İddianamede böyle yer almış. Ben bu iddiayı kabul etmiyorum. Ben hiçbir zaman Sönmezateş tarafından kandırıldık diye ifade vermedim dedi.

Editör: Gazete Muğla