Özel Muğla Yönelt İlkokulu, “Sanatın ve Sanatçının İzinde” etkinlikleri kapsamında öğrenciler, veli ve öğretmen topluluğuyla İzmir Arkas Sanat Merkezinde düzenlenen, Picasso ve Gösteri Sanatı Sergisi’ne katıldı.

Güzide Kasım

Picasso’nun, gösteri dünyasını konu aldığı birçok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller, yaşamına dair fotoğrafların bulunduğu ve “Sanatın ve Sanatçının İzinde” adı altında düzenlenen resim sergisine Özel Muğla Yönelt İlkokulu öğrencileri de katıldı.

Gezi ve sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yönelt Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülsüm Kılınç; “Okulun açılışından beri dünya resim sanatında iz bırakmış büyük ressamların çalışmalarını öğrencilerimize anlattık, onların bazı eserlerini birlikte yorumladık, çeşitli çizimlerimizle onları taklit ettik. Picasso’nun İzmir’deki resim sergisini kaçıramazdık. Çalışmalarımızla sürdürdüğümüz ilgiyi, Picasso sergisiyle taçlandırmak istedik. Okul yönetimimizin ilgi ve teşvikiyle velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte Picasso Resim Sergisine katıldık. Minicik yüreklerdeki Picasso ilgi ve merakı beni çok heyecanlandırdı, mutlu etti.” dedi.

Muğla’nın yol haritası açıklanacak Muğla’nın yol haritası açıklanacak

Yönelt Koleji Picasso Sergisi’nde

İzmir Picasso gezisine katılan Yönelt Koleji Kurucu Müdürlerinden Orhan Boyacı ise; “Tüm sanat ve spor branşlarında öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin hayatlarına dokunacak, onlarda iz bırakacak her türlü etkinlikleri kurum olarak desteklemekteyiz. Amacımız, geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek bireyler yetiştirirken; onların sanata ve spora ilgi göstermelerini hatta en az bir dalla mutlaka ilgilenmelerini sağlamak. Akademik yönden yetkin bireyler yetiştirirken, onların sanatla ve sporla da ilgilenen bireyler de olmaları hedefimizdir. Büyük Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyine ancak bu yolla ulaşılabileceği gerçeğiyle hareket ediyoruz. Picasso Sergisi de bu hedefle gerçekleştirdiğimiz bir etkinlikti. Sanat gezisinde bizleri yalnız bırakmayan değerli velilerimize, öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Hepimizde sanatın güzelliğini ve gizemini hep yaşamak, yaşatmak arzusu sürekli olsun.” şeklinde konuştu.

Editör: Gazete Muğla