SİNEM KORKMAZ-Muğla Özel Yönelt Koleji konferans salonunda sunulan “Bilim Günlerinde” Yönelt Fen Lisesi Ve Yönelt Anadolu Lisesi 9. ve 10. Sınıfların ve Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi Öğrencilerinin geniş katılımının sağlandığı bilim günleri genç bilim adamlarının heyecanı ile başladı. Muğla Özel Yönelt Koleji Proje Koordinatörü Mehmet Ali Onaran yönetiminde başlayan bilim günlerinde yıl boyunca devam ederek, gençler merak ettikleri konulara cevap bulunacak. Ayda iki defa olmak üzere planlanan bilin günlerine, Muğla Sıtkı koçman Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, ODTÜ, Adnan Menderes Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyeleri destek veriyor.

Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir” Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir”

Yönelt Koleji Bilim Günleri Devam Ediyor

Bilim Günleri Türkiye’de İlk Defa Yönelt Koleji Proje Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilmesi genç bilim adamı olan genç bilim dostlarının dikkatini çekti. Bilim günlerinde öğrenciler merak ettikleri sorularına cevap buldular. Ortaöğretim düzeyinde ilk defa akademik bir bilim sempozyumu havası yaşatan Yönelt Koleji, Bilime meraklı gençleri motive ederek bilimin destekçisi oldu.

Muğla Özel Yönelt Koleji Proje Koordinatörü Bilim Uzmanı Mehmet Ali Onaran; “Gençleri temel ve uygulamalı bilimlerde araştırmaya özendirmek, bilime meraklı gençlerin yolunu açmak ve onları “ geleceğin bilim insanları” olarak yetişmeye teşvik etmek amaçlı Ülkemizin büyük ihtiyacı olan, çağdaş, bilime meraklı, işlevsel hedefler koyan, süreci doğru yöneten nitelikli çözümler üreten, öngörülü insanlar yetiştirmek amacı ile bilim günlerini başlattık. Bilim, merak ve amaçla beslenen bir ölçü olarak günümüze kadar gelip bize ulaşmış. Birçok alt dala ayrılarak insanların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasına vesile olarak dünyadaki olayların bazılarını ve bölümlerini konu alarak değişik yöntemlerle gerçekliğe ulaşan yasalarla desteklenen düzenli bilgi birikimi olarak karşımıza çıkarak insanlığa faydalı oluyor. Türkiye için değer olan Akademisyen konuklarımızla Türkiye’de ilk bilim günlerini başlatarak ortaöğretim düzeyinde erken yaşta öğrencilerimizin bilimsel motivasyonunu sağlıyoruz. Çok sayıda Bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı bilim günlerinde akıl ve bilim ışığında ülkemizi Bilgi toplumuna ve bilgi ekonomisine taşımada katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bilim dostlarımızın bizi desteklemesi yalnız bırakmaması büyük bir erdemliliktir. Bilim günlerini destekleyen üniversitelerimizi ve öğretim üyelerini yürekten teşekkür ediyorum. Yönelt eğitim kurumları genel müdürümüz Ferudun Öztürk beyefendiye bize duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim. Muğla İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin bilgileri dahilinde onlarında ilgileri bizi mutlu etmiştir. Biz deneyim ve tecrübeli hocalarımızla öğrencilerimizi buluşturarak gençlerin merak duygularını geliştirip onlara bu konuda destekliyoruz. Liseden üniversiteye başlayan bilim serüveninde heyecan duygularını güçlendirecek yarınlarımızın garantisi olan gençlerde düzenli bilgi birikiminin doğru yerde başlayıp doğru ilerlemesine katkı sağlıyoruz. Bugün bilim günlerinde yer biliminin günlük hayattaki yeri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Ceren Küçükuysal Hanım anlattı. Öğrencilerimizin bilimsel sorularına ışık tuttu. Türkiye için bir değer olan hocamıza şık sunumundan dolayı teşekkür ederim.” Dedi.

Yönelt Bilim Günlerine katkı sağlayan üniversitelere çok teşekkür ettiğini dile getiren Yönelt Koleji FerudunÖztürk; “ öncelikle bize bilim günlerinde katkı sağlayan tüm üniversitelere teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda öğrencilerimizin daha iyi bilime bakmasında bilimin topluma yayılmasında gönüllü bilim dostu olan Yönelt koleji bilim ve proje Koordinatörü Mehmet Ali Onaran hocama teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Gazete Muğla