Muğla Haberleri

Yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokanta sahibinden sitem: “Yer gösterilebilir ya da ek süre verilebilirdi”

Orgeneral Mustafa Muğlalı’nın memleketi Muğla’da adını taşıyan işhanı için depreme dayanıksız olması sebebiyle Menteşe Belediyesi tarafından yıkılma kararı alındı. Yıkılacak olan işhanındaki 40 yıllık tarihi Bulvar Lokantası’nın sahibi Mehmet Bekir sitemini dile getirerek “En azından bir yer gösterilebilirdi” dedi.

Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı ile ilgili 2020 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkmıştı. Daha önce iki blok halinde olan binanın birleştiği yerde çatlaklar oluşmuş ve depreme dayanıklılık testi için bazı kolonlardan örnekler alınmıştı. Binanın riskli yapı olduğu belirtilen rapora göre de yıkım kararı çıkmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı bulunan Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı'ndaki esnaf ile bir araya gelmişti. Yapılan görüşmede riskli yapının 1 ay içerisinde tahliye edilmesi gerektiği ve süre sonunda taşınmaza ait elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin durdurulacağı bildirilmişti.

Ekim ayının sonunda yıkılacak olan işhanındaki tarihi lokantanın sahibi Mehmet Bekir sitemini dile getirdi. 1987 yılında kurulan tarihi lokantanın Muğla’nın simgesi olduğunu belirterek çaresiz olduklarını söyledi.

“Esnaf olarak çok mağduruz…”

10 milyonun üstünde yatırımı olduğunu söyleyen Mehmet Bekir, “12-14 işçi çalışıyor ve yazın daha da artıyor. Çalışanlar işsiz kalacak. Elimizde stoklarımız var bunları çöpe mi atalım?” diyerek çaresizliğini dile getirdi. İşhanındaki dükkânların ay sonuna kadar boşaltılması gerektiği sebebiyle ne yapacaklarını bilemeyen lokanta sahibi Bekir, “Maddi manevi kötü durumdayız, mağduruz. Belediyeden ek süre talep ediyoruz. En azından bize bir yıl daha verilmesini istiyoruz. Belki o zamana kadar belediye bize yardımcı olup bir yer gösterir ve eşyamızı taşırız. Muğla’nın simgesi olan lokantanın adını yaşatırız. Biz her türlü taşın altına elimizi koymaya hazırız” dedi.

“Yılların emeği boşa gitti… Maddi manevi çaresiziz!”

Kurulduğu yıldan itibaren sayısız belediye başkanını, milletvekilini, bakanı ve ünlüyü ağırlayan lokantanın sahibi “Milyonlarca yatırım yaptık. Belediye bize sahip çıkmalıydı. Muğla’nın simgesi tarihi lokanta bitiyor. Yılların emeği boşa gitti. Maddi manevi çaresiziz” diyerek üzüntüsünü ifade etti.