RÖPORTAJ NEVAL ÇOLAK - Eşsiz lezzeti ve kaliteli hizmetiyle Yeşil Beyaz Garden Park misafirlerine kapısını açtı.

Yöneticisi Nurşah Kandemir’in iç ve dış dizayn dokunuşlarıyla Muğla’da farklı konsept yaratmak, müşterilere kaliteli, temiz hizmet sunmak ve mutfağı ile diğer bilinen tüm mekanlardan farkını ortaya koyan Yeşil Beyaz Garden Park misafirlerini bekliyor.

İşletmesini, 1998 yılında Muğla’ya gelen, Muğlaspor Lokali, Umut Pide Lavaş ve Yeşil Beyaz Park’ın işletmeciliğini yapan, yeşil beyaz renklere gönül veren Muğla sevdalısı Metin Özel ve Kamuran Özel kardeşler yapmaktadır. Yeşil Beyaz Garden Park’ın yaratıcısı, işletme yöneticisi Nurşah Kandemir, düğün salonu ve restoran konseptine sahip Yeşil Beyaz Garden Park’ın amacının hizmeti öne çıkarmak olduğunu ve bu konuda iddialı olduklarını dile getirdi.

Yeşil Beyaz Garden Park “Kalitemiz Hizmetimizde Saklı”

Muğla’ya, Muğlalılara hizmet edecek, konseptiyle Muğla’daki tüm mekânlardan farkını hizmeti, kalitesi ve mutfağıyla ortaya koyacak Yeşil Beyaz Garden Park’ın işletmecileri ve yöneticisi ile yaptığımız röportaj şu şekilde;

Sizleri Tanıyabilir Miyiz?

Metin Özel; 1961 Muş Malazgirt ilçesi doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Malazgirt’te bitirdim. Üniversiteyi yarıda bıraktım. 11 yaşından beri iş hayatındayım. 1998 yılında Muğla’ya geldik. Muğlaspor Kulübü ile ilgili iş görüşmelerimiz olmuştu. Daha sonra Muğlaspor Lokali’nin işletmesini alarak Muğla’da iş hayatına başladık. Muğlaspor Lokali’nin işletmesinden sonra yine Muğlaspor Kulübüne ait Yeşil Beyaz Park, onun haricinde daha sonraki zamanlarda Güneş Evi Çay Bahçesi daha sonrada yine birkaç iş girişiminde bulunduk. Toptan gıda, köftecim diye mekân açtık. Şuan ben Umut Pide Lavaş üretimini yapıyorum. İlçeleriyle birlikte tüm Muğla’ya lavaş üretimini, lavaş dağıtımını sağlamaktayız.

Kamuran Özel;  2007 yılında abilerimin Muğla’da iş yapması dolayısıyla Muğla’ya geldim. Onların vesilesi ile iş hayatına atıldım. 2009 yılında Yeşil Beyaz Kafe’yi işletmeye başladım. Senelerce Yeşil Beyaz Kafe’yi bu konuma getirdik. Çizgimizden şaşmadık. Daha öncesinde yakın arkadaşlığımız olan Nurşah Kandemir'in gerek yöneticiliği gerekse iç ve dış dizayn dokunuşları sayesinde kısa ama yorucu bir süre içerisinde Yeşil Beyaz Garden Park'ı Muğla'mızda hizmete açtık. Ticaret hayatımı Yeşil Beyaz Garden Park ile taçlandırmanın mutluluğu içerisindeyim.

Nurşah Kandemir; 1984 yılında Ankara’da doğdum. İzmir’de büyüdüm. İzmir Güzel Sanatlar Lisesi mezunuyum. Eğitimim devam etmekte olup organizasyon işi ile uğraşıyorum. Uzun zamandır aktif olarak iş hayatındayım. Yeşil Beyaz Garden Park hikayem organizasyon işi için görüşüp devamında inşaatı, iç mimarisi, ve iç dekorasyonu da dahil olmak üzere her aşamasında bulundum. Organizasyon işiyle uğraşan biri olarak Yeşil Beyaz Garden Park düğün salonumuzda çiftlerimizin en özel günlerinde hayal ettikleri her şeyi gerçeğe dönüştürmek üzere buradayım.

Yeşil Beyaz Garden Park’ın Sahibi Kimdir?

Sahibi demeyelim de, şöyle ki işletmeciliğini Metin Özel ve Kamuran Özel olarak iki ortak biz yapıyoruz. Bu işin girişimcisiyiz ama iç ve dış dizayn olsun, mekanın konsepti olsun, aklınıza ne gelirse artık burayı baştan yaratan, tamamen kendi fikirleriyle burayı var eden yöneticimiz Nurşah Kandemir’dir. Burada tüm çalışanlarımızla birlikte büyük bir aileyiz.

Yeşil Beyaz Garden Park’ı kurmaya nasıl karar verdiniz?

Üç yıl önce şuanda bulunmuş olduğumuz Yeşil Beyaz Garden Park’ın yerini kiraladık. Burada lavaş üretimine devam ederken yerin itibarı ile buraya bir restoran şekline dönüştürmek istedik. Bu 1990’lı yıllardaki kendi esas mesleğimiz olan restorancılığa geri dönüş demektir. O süre zarfında burada düğün salonu, restoran konseptini geliştirmek istedik.

Konsept Olarak Nasıl Bir Yol İzleyeceksiniz?

Sabah kahvaltılarına ağırlık vereceğiz. Misafirlerimiz aradıkları her çeşidi bulabilecekler. Öğlenleri bir ev yemekleri tarzında bir kırmızı et bir beyaz et bir zeytinyağlı kuru fasulye pilav ana menümüz olmak şartıyla çünkü bizim Türk mutfağının değişmez bir yemeğidir. Bunun yanında İtalyan mutfağından makarnalar, pizzalar olacak. Yine Dünya mutfağından steak menü olarak et ağırlıklı çalışacağız. Diğer yandan somon balığı, karides, kalamar, ahtapot gibi deniz ürünlerimiz olacak. Salatalarımızda soğuk salatalar öne çıkartmaya çalışacağız. Çevremizde TOKİ var, üniversite var, tıp fakültesi var, hastanelerimiz var ve dört tane de otel var. Muğla’dan gelen misafirlerimize hizmet edebilmek için öğlenleri ev yemekleri üzerine yoğunlaşacağız. Ayrıca belirtmek isterim pide ve lahmacunumuzda bulunacak. Çünkü kendi ekmeğimizi kendimiz üretiyoruz, fırınımızda var. Akşamları da nezih bir ortamda Dünya mutfağını, Osmanlı mutfağını, bilinen Türk mutfağını karıştırarak bir et restorandı gibi hizmet vereceğiz. Şunu da belirtmek isteriz, işletmemizin teras katında sırf misafirlerimizin rahat sunumlar ve toplantılar yapabilmesi için salon ayarladık. Salonumuz 30 kişiliktir. Sadece televizyonumuz ve projektörümüz olacak. Sadece sunum ve toplantılar için bir salon dizayn ettik. Gelen misafirlerimiz burada yemeklerini yerken aynı zamanda yapmış oldukları işe odaklanıp o işle ilgili sunumlarını, toplantılarını yapabilecekler. Düğün salonumuz yapım aşamasında. En kısa zamanda tamamlanıp misafirlerimizin hizmetine açılacak. Düğün salonunda kına geceleri, nişan merasimleri yapılabilecek. Bin kişilik düğün salonumuzu kış bahçesine çevirip farklı bir düğün salonu konsepti kurmayı istiyoruz. En büyük özelliği yağmurdan, soğuktan misafirlerimiz etkilenmeyecek, üzeri ve yanları camlarla kapanacak. Giyotin cam sistemiyle komple kapalı bin kişilik bir düğün salonuna çevirmeyi düşünüyoruz.

Yeşil Beyaz Garden Park “Kalitemiz Hizmetimizde Saklı”

Muğla'da yaban hayatı fotokapana yansıdı Muğla'da yaban hayatı fotokapana yansıdı

Diğer Mekânlardan Farkınız Ne Olacak?

Kalitemiz, hizmetimiz ve mutfağımız. Yıllardır Muğla’daki bütün mekânları dolaştık, ama hizmetin çok zayıf olduğunu gördük, ilk önce amacımız hizmeti öne çıkarmak. Kaliteli ürünü üretmek, temiz olmak ve müşterilerimize sunmak olacak. Buraya gelen bütün misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaktan başka hiçbir düşüncemiz yok. Buraya gelen bütün misafirleri aile ortamına görmek istiyoruz. Aile ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Samimi ve sıcak bir hava yaratmak istiyoruz. Biz, bu konuda çok iddialıyız.

Başarınızın Sırrı Nedir?

İş hayatımızda inişli, çıkışlı süreçler yaşadık. En altta uçta da yaşadık, zirveyi de gördük. Şöyle tabir ederiz biz, bin dolarlık otelde yattık ama sandalye üzerinde de yattık. Başarımızın tek sırrı, işimizi çok sevmek, işimize odaklanmak ve işimize saygı duymak.

Yeşil Beyaz Garden Park’a Gelmek İsteyenler Nasıl Ulaşım Sağlayacaklar?

Uğur Mumcu Caddesi’nden gelip OPET’te ilk girişten sağa dönüp, tekrar sağ yapıp otelin yanından gelebilirler diğer bir ulaşım güzergâhımız ise eski garajdan gelip yeni garaj yoluna çıktıktan sonra tekrar Marmaris yoluna dönerek TOKİ’ye giden yol güzergâhından bize daha rahatlıkla ulaşabilirler. Tam adresimiz Kötekli Mahallesi 65 Sokak No:6 Menteşe şeklindedir.

Büyüyen Bir İsim Olarak Muğlalılara Ne Söylemek İstersiniz?

Bir Muğla aşığıyız. Muğla’yı bir Muğlalıdan çok seviyoruz. Yeşil beyazı rengini çok seviyoruz ve o renklerden asla vazgeçmedik.  Büyümek için yaptığınız işi sevmek zorundasınız. Beraber çalışmış olduğunuz arkadaşınıza güvenmek zorundasınız ve beraber çalıştığınız arkadaşınızın önünü açmak zorundasınız. Muğla’ya da çok güzel bir işletme kazandırdığımıza da inanıyoruz. Önceliğimiz Muğla’da yaşayan, ikamet eden misafirlerimizdir. Kalitemiz hizmetimizde saklı.

Editör: Gazete Muğla