Neval ÇOLAK- 21 Ekim 2019 tarihinden itibaren, Muğla Trafik Şube Müdürlüğü’nce il genelinde kayıtlı bulunan 2 Bin 94 okul servis aracına yönelik olarak 2019/2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla Bin 925 araç sürücüsü ve rehber personeline trafik bilgilendirme eğitimi verildi.

Her yıl ülkede trafik kazaları sonucunda birçok insan yaralanmakta veya hayatını kaybetmekte, çok sayıda insan ise hayatının geri kalan kısmını engelli olarak geçirmektedir. Yanı sıra trafik kazalarından sonra büyük çapta ekonomik kayıplar meydana gelmektedir.

Muğla’da 2019/2020 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle, yaşanacak olan trafik yoğunluğu da dikkate alınarak, okul çağındaki çocukların huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak, denetim faaliyetleri yoluyla algılanan yakalanma riski duygusunu arttırmak ve servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak araçların karşılaşabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla Muğla Trafik Şube Müdürlüğü tarafından Muğla genelinde 13 Bin 289 okul servis aracı denetlenmiştir.

Muğla’da ilaç sıkıntısı: Başkan Korkmaz’dan açıklama! Muğla’da ilaç sıkıntısı: Başkan Korkmaz’dan açıklama!

Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne uygun olmayan Bin 21 okul servisi aracına Muğla Trafik Şube Müdürlüğü tarafından Karayolları Trafik Kanunu’nun (KTK) ilgili maddelerinden cezai işlemler uygulanmıştır.

Editör: Gazete Muğla