Yeni destek paketi açıklandı! 24 Bin 640 ödeme karşılıksız verilecek

Yeni destek paketi açıklandı! 24 Bin 640 ödeme karşılıksız verilecek
Ekim ayı, vatandaşlar için yeni destek ödemelerinin müjdesini getiriyor. Hem eğitim alanında hem de tarım ve sosyal destekler konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik eğitim desteklerini artırdı. Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep’in Islahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Malatya'da ilkokul öğrencilerine 24.640 TL, ortaokul ve lise öğrencilerine ise 28.800 TL eğitim desteği verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yönelik destek ödemelerini sürdürüyor. Bakanlık, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan kişilere ödemelerin 1 Ekim'den itibaren T.C. kimlik numarası son hanesine göre başlayacağını duyurdu. Geçtiğimiz aylarda artırılan tarımsal destek ödemeleri, çiftçilerin yüzünü güldürecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da, evde bakım maaşı, Aile Destek paketi, 65 yaş maaşı, engelli maaşı ve kronik hastalığı olanlara verilen yardımların ödemelerine devam ediyor. Bu ödemelerin de Ekim ayı içerisinde yapılması planlanıyor. Kesin ödeme tarihleri için bakanlığın resmi internet sitesi takip edilebilir.

Ödemelerin TC kimlik numarası son hanesine göre yapılacak olması, vatandaşların ödeme tarihlerini kolayca takip etmelerini sağlayacak.

Ekim ayı, vatandaşlar için önemli desteklerin verildiği bir ay olacak. Özellikle deprem bölgesindeki öğrenciler ve çiftçiler bu desteklerden faydalanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.