Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken yemek hizmeti veren esnafını zorunlu hale gelen alerjen bilgisinin sunulması hakkında uyardı.

Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken yemek hizmeti veren esnafını zorunlu hale gelen alerjen bilgisinin sunulması hakkında açıklamada bulundu.

Muğla’nın yol haritası açıklanacak Muğla’nın yol haritası açıklanacak

Akarken konu ile ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“26.01.2017 tarihinde yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği kapsamında toplu tüketim yerlerinde 01.01.2020 tarihinden itibaren alerjen bilgisinin son tüketiciye sunulması zorunlu hale getirilmiştir. Bu zorunluluk kapsamına gıdanın tüketime hazır hale getirildiği mobil araçlar, sabit veya hareketli tezgahlar da dahil olmak üzere hazır yemek hizmeti veren bütün işletmeler girmektedir. İşletmeler alerjen bildirimini işyerlerine asacakları afiş, yazı tahtası veya menüler vasıtasıyla yapabileceklerdir. Alerjen bildirimi yapılırken yönetmelikte yer alan 14 alerjen madde esas alınacaktır.”

Editör: Gazete Muğla