Gündem

Yatağan'da faciadan dönülmüş!

Muğla'nın Yatağan ilçesi Yava Mahallesi'nde çıkan orman yangınına arı kovanının içinde bulunan “Piknik Tüpü” nün patlamasının neden olduğu ve tüp patladığı esnada yangını söndürmek için arı kovanlarının yanında bulunan onlarca vatandaşın, ölümden döndüğü ortaya çıktı.

Muğla'nın Yatağan ilçesi Yava Mahallesi'nde çıkan orman yangınına arı kovanının içinde bulunan “Piknik Tüpü” nün patlamasının neden olduğu ve tüp patladığı esnada yangını söndürmek için arı kovanlarının yanında bulunan onlarca vatandaşın, ölümden döndüğü ortaya çıktı.


Alınan bilgiye göre, Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Yava Mahallesi'nde dün öğleden sonra Arı kovanlarının bulunduğu bölgede başlayan ve şiddetli rüzgar nedeniyle yayılan orman yangını kısa sürede Nebiköy ve Kafaca Ramada mahallelerine doğru ilerledi.
Yangın, AKUT, MAK, Orman Bölge Müdürlüğü personelleri, gönüllüler ve köylülerin karadan , hava araçlarının ise havadan yoğun müdahalesi ile 14 saat sonra kontrol altına alınarak, soğutma çalışmasına başlandı.

FACİADAN DÖNÜLMÜŞ
Muhabirimiz Kenan Gürbüz, kontrol altına alınan ilk başladığı nokta olan Yatağan’ın Yava Mahallesi Dipsiz mevkiinde, yangının ilk başladığı noktaya giderek, gördü tanıkları ve yangının çıkış nedenini araştıran itfaiye ekipleri ile konuştu.

Bölgede yaşayan bir görgü tanığı bölgede arıcılık yapan baba ile oğlunun, kovanlardaki arıları sakinleştirmek için yaktıkları körüklü tütsüden çıkan kıvılcımların önce arazideki kuru otları tutuşturduğunu, ardından da arıların olduğu kovanları yanmaya başladığını anlatarak, “Biz yangını söndürmek için bölgeye geldiğimizde boş bir arı kovanının içindeki piknik tüpü patladı. Biz korku ile kaçtık. Tüp patladıktan sonra alevler büyüdü ve ormana sıçradı” dedi.

İTFAİYE EKİPLERİ PATLAYAN TÜPÜ İNCELEDİLER
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ise yangının ilk başladığı noktada yangının çıkış sebebini araştırmak için incelemelerini sürdürüyorlar, ekipler vatandaşların ifadeleri doğrultusunda ormana sıçrayan yangına neden olduğunu ifade edilen ve patlama ile parçalara ayrılan piknik tüpünü ve yangın esnasında yanan arı kovanlarını incelediler.
İtfaiye yetkilileri, yangında 60’a yakın arı kovanının tamamen yandığını, 3-4 arı kovanının ise alevlerden kurtulduğunu söylediler.
Bu arada, Yangın sonrasında Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından orman yangınına sebebiyet verdiği iddiası ile gözaltına alınan arıcı, Baba ile oğlunun ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Yangından sonra küle dönen bölgede bulunan 30’a yakın evin ise ekiplerin verdiği yoğun mücadele ile yanmaktan son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Alevlerin, bazı evlerin bahçe ve balkon kısımlarına kadar ulaştığı görüldü.