Yatağan’da bulunan Yatağan Termik Santrali’nde çalışan 420 işçinin işten çıkarılacağı iddia edildi.

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, “Özellikle işten çıkartılacak işçilerimizin isim listelerinin dolaştığı ve bu listelerin siyasi hesaplarla hazırlandığı iddialarını da endişeyle takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir” Gülgün Çolakoğlu: “İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmelidir”

“ONLARIN YANINDA OLACAĞIMIN BİLİNMESİNİ İSTERİM”

İşçilerin yanında olacaklarını söyleyen Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, “Yatağan Termik A.Ş bünyesinde çalışmakta olan işçilerimizin toplu bir şekilde işten çıkartılacağı haberlerini üzülerek takip etmekteyiz. Öncelikle her zaman vurguladığım üzere Yatağan Belediye Başkanı olarak tavrım emek ve emekçiden yanadır. Emekçi arkadaşlarımızın yaşaması muhtemel her türlü mağduriyeti engellemek için onların yanında olacağımın bilinmesini isterim.

Özelleştirme sürecinden itibaren özelleştirme politikasına karşı omuz omuza mücadele ettiğimiz işçi arkadaşlarımızla bugün de omuz omuzayız, beraberiz. Özellikle işten çıkartılacak işçilerimizin isim listelerinin dolaştığı ve bu listelerin siyasi hesaplarla hazırlandığı iddialarını da endişeyle takip ediyoruz. Bu süreçte yaşanan ve yaşanacak olan her türlü gelişmenin takipçisi ve her zaman işçimizin yanında mücadeleye hazır olduğumuzu bilinmesini isterim. Kamuoyuna saygıyla bildiriyorum” dedi.

Editör: Gazete Muğla