Muğla Haberleri

VATANDAŞLARIN, TANSİYON VE ŞEKER ÖLÇÜMLERİNİ YAPTILAR...

Halk Sağlığı etkinlikleri kapsamında, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerivatandaşların tansiyon ve şeker değerlerini ölçütüler.

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında “Halk Sağlığı Haftası” olarak kutlanıyor. Halk Sağlığı etkinlikleri kapsamında, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri vatandaşların tansiyon ve şeker değerlerini ölçütüler.

Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Menteşe Sınırsızlık Meydanında bilgilendirme ve tarama çalışması gerçekleştirildi. Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Eriş Başaran Akça, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. İsmail Gökbel ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ahmet Demiral ve Menteşe İlçe Sağlık Müdürü Ali Volkan Cesur'un katıldığı etkinlikte vatandaşların tansiyon ve kan şekeri ölçümleri alınarak ve Sağlık Bakanlığı tarafından koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında verilen hizmetler ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

2024 Yılı için “Halk Sağlığı Haftası” teması” “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” olarak belirlendiği öğrenildi.
Ana tema kapsamında her gün için ayrı ayrı olacak şekilde Muğla'nın tüm ilçelerinde, aşağıda yer alan tematik konu başlıkları çerçevesinde etkinlikler gerçekleştirileceği bildirildi.
“Aşının Gücüne İnan, Aşılan, Farkında Ol Taramanı Yaptır Kanseri Engelle, Emzirmek Annenin, Anne Sütü Bebeğin Sigortasıdır, Ekranı Değil, Hayatı Yaşa, Her Adımında Aile Hekimin Yanında, Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz, Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller”