Muğla'da 9 ayda 18 bin 809 işletme denetlendi Muğla'da 9 ayda 18 bin 809 işletme denetlendi

***Muğla’nın Menteşe İlçesi Sekibaşı Caddesi’nin çift yönlü araç geçişine açık olması, cadde üzerinde ikamet eden vatandaşları isyan ettirdi. Yaşadıkları alanın cadde olarak tanımlandığını ancak  mahalle statüsünde olduğunu belirten vatandaşlar, “Bu kadar dar alan çift yönlü trafiğe açılır mı?” diyerek isyan etti.

***Araçların dar yoldan çok hızlı geçtiğini ve çoğunlukla bu sebeplerden araç sürücüleri arasında tartışma yaşandığını dile getiren vatandaşlar, “Hızlı geçen araçlardan korktuğumuz için çocuklarımızı bakkala bile yollayamaz olduk” dediler.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Menteşe İlçesi Sekibaşı Caddesi’nde yaşayan vatandaşlar, cadde yolunun çift yönlü trafiğe açık olmasına tepki gösterdi. Caddenin çok dar olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Araç trafiğinden kendi evimize bile zor giriyoruz” diyerek isyan etti.

Tek isteklerinin yolun tek yön olması olduğunu dile getiren mahalle sakini Birgül Bozkurt, “Yolun bir tarafı Muslihittin Mahallesi, bir tarafı Karamehmet Mahallesi. Yolumuz çok dar. Cadde üzerine araç park etmek çift yön dolayısıyla neredeyse imkânsız. Araçlar park edince yol tamamen kapanıyor. Cadde üzerinde ikamet eden insanlar araçlarını kaldırama park etmek zorunda kalıyorlar. Ona da yasak diyorlar. Bu insanlar ne yapacak? Gün geliyor bu yolda ambulansa bile yol verilmiyor. Bizim tek istediğimiz yol tek yön olsun. Karşılıklı gelen iki aracın sığacağı kadar geniş bir cadde değil burası. Sorunlar çıkıyor. Bu sıkıntı da anayol olan caddenin tek yöne düşürülmesinden kaynaklanıyor. Burayı kullanmak için tercih eden araçlar burada trafik yoğunluğu oluşturuyor. Cadde de sağlıklı yürüyemiyoruz, araç park edemiyoruz. En önemlisi çocuklarımız dışarı çıkamıyor. Hızlı geçen araçların korkusundan çocuklarımızı bakkala bile yollayamıyoruz. Maalesef çocuklar dışarı çıksa, hemen geri eve geliyor. Hiçbir vatandaş bu yolu sağlıklı kullanamıyor. Üstüne üstlük birde sürücüler kavga ediyorlar. Bir de kavga gürültü çekiyoruz. Kendi oturduğumuz cadde de kendi eşyalarımızı bile eve rahat çıkaramıyoruz. Karşıdan karşıya geçerken bile 5 metrelik yolda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Burası cadde olarak geçiyor ama cadde özelliği taşımıyor. Buranın tek yön olmasını istiyoruz. Bildiğimiz kadarıyla buraya Büyükşehir Belediyesi hizmet veriyor. Yetkililer sesimizi duysun” dedi.

Editör: Gazete Muğla